Nem lesz sima derbi

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.01.10
  • 09:35
  • veszpremkosar.hu
Komoly rövidzárlatok aligha férnek bele a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém „műsorába” január 10-án (szerda, 18.30 óra) a Budapesti Honvéd SE otthonában, mert a rivális hiába sereghajtó az NB I/B Piros csoportban, mostanság kemény diót jelent a többieknek.

A mieink múlt héten, a naptár szerinti első fordulóban hazai sikerrel köszöntötték az új évet, dicséretesen küzdve és a taktikát nagyvonalakban megvalósítva múlták felül az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t (83-61). A kisalföldiek ugyan próbálták megnehezíteni az új szerkezetű, illetve esélyesebb csapatunk dolgát, ám Körtélyesi Gergelyék már az elején jól megszervezték a védelmüket. A támadásokba mindazonáltal csúsztak hibák, de a közeli és távoli rontások nem befolyásolták különösebben a mérkőzés képét, lévén, kevés ponton tartották az ellenfelet. A kiírásban idegenben még nyeretlen Rába-partiak időnként kihasználták a helyi kedvencek megingásait, aztán a nagyszünet után – ha nem is teljes fordulatszámon, viszont – beindult a bakonyi henger. Ekkortájt egységesebbnek, elszántabbnak és energikusabbnak tűntek a HOYA-mezesek, így a záró negyedben a kezükben érezhették a találkozót: biztosan őrizték az előnyüket.

A második helyen – tíz–hármas mutatóval álló – Hegedűs Gergelyék ősszel már összefutottak a leendő vetélytárssal, akkor a Vetési gimnázium tornatermében 83-70-re nyertek. Az egyetemisták védőmunkájára azon ütközet során sem lehetett panasz, a szemük előtt bátran lebeghetett a győzelem. A szóban forgó összecsapáson sem alakítottak csúcsformát, az előadásuk néha görcsössé és döcögősé vált, csakhogy a problémáikat akarással kompenzálták. Látványos kosárlabda helyett becsülettel harcoltak. A hajrára alakult ki a legnagyobb különbség, amit főként a szívüknek, a küzdőszellemüknek köszönhettek.

A fővárosiakat most sem lesz könnyű feltartóztatni, mert noha – kettő–nyolcas mérleggel – sereghajtók, a tizennegyedikek, azonban december közepén a Miskolci EAFC-vel (56-67), míg legutóbb a Knipl Kft. Bonyhádi KSE-vel (64-87) bántak el. Ha mindez nem lenne elég, ezen diadalokat „vidéken” érték el. A Stefán Dávid, Tóth Bence, Máté Márk és Kováts Róbert nevével fémjelzett együttes korábban, általában vállalható vereségeket könyvelhetett el. Állítólag hiába vannak jó képességű sportolóik, kiváltképp a csapategységükre lehetnek büszkék.

– Nem téveszt meg bennünket a piros-feketék aktuális pozíciója, ha kicsit is „hátradőlünk ellenük, nem figyelünk oda a történésekre, akkor megüthetjük a bokánkat – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Bár az előző viadal alkalmával támadásban és védekezésben is megfelelő teljesítményt nyújtottunk, azért némi hiányérzet maradt bennünk. Képesek vagyunk a múltkorinál jobban is kosárlabdázni. A valós tudásunk szerint adnánk elő szerdán; ezúttal is meg kell találnunk a gyűrű felé vezető utat, ám a dobóformánk mindig javulhat: az eddiginél is hatékonyabb attakokra lesz szükségünk. Természetesen a védekezés hétközben is kulcskérdés lesz, annak keménynek, valamint agresszívnek kell lenni, így a másik oldalon kiütközhet a tanácstalanság. Bizonyítanánk azt is, hogy összetartó társaság a mienk. Amennyiben a srácok jól összpontosítanak, példás mentalitással pattogtatnak, kivitelezhetik a pestiek elleni taktikát, sok minden az elképzeléseink mintájára alakulhat. Fegyelmezetten, de valahol mégis felszabadultan kellene játszanunk, vagyis törekszünk előtérbe tolni a saját játékunkat.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »