A védekezésre helyeznék a hangsúlyt

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.10.17
  • 20:34
  • veszpremkosar.hu
Kellő önbizalommal várja a – zajló évadban is magas célokért küzdő – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Hódmezővásárhelyi Kosársuli elleni október 20-ai (péntek, 17 óra) hazai csatát; ha végig koncentráltak maradnak, akkor jó esélyük van a sikerre.

A dobogó második fokára „érkezett” Körtélyesi Gergelyék hétvégén – zsinórban – a negyedik diadalukat aratták az NB I/B Piros-csoportban, ezúttal a Nagykőrösi Sólymok SE otthonából hozták el a pontokat (75-84). Az élvezetes mérkőzés elején mindkét fél sok energiát tett a párharcba, az iram miatt volt kapkodás és figyelmetlenség: a vendégek rengeteg helyzetet hagytak ki, a hazaiak pedig temérdek labdát adtak el. Később a mieink feljavultak, Ryan Cook újra tarthatatlan volt, a társaival rossz döntések sorozatára késztették a riválist. Mikor beindult a henger, valóságos erődemonstrációt tartottak. A fordulás után viszont odalett a magabiztosságuk, bizonyos szituációkra nem jól reagáltak, s az ellenfél elkezdett dominálni a lepattanó-csatában. Két pontra jöttek fel, miközben a bakonyiaknak minden gólért meg kellett küzdeni. Szerencsére a hajrában helyén volt a szívük.

Hazai pályán szaporíthatja pontjai számát a HOYA

Most a kilencedik vásárhelyieket fogadják, akik eddig kettő–hármas győzelmi-vereség mutatóval állnak. A katlanjuktól távol nem megy nekik, idegenben nulla–három a mérlegük (–MTK Törökbálint 81-60, –Tehetséges Fiatalok Basketball Players 84-69, –Vasas Akadémia 82-79). A Szabó Péter, Varga Zalán és Nemanja Gajic nevével fémjelzett együttes legutóbb otthon mattolta a Bonyhádi KSE-t (96-94).

– A minap nagy akarásról tettünk tanúbizonyságot, a diadalt a szívünknek is köszönhettük – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Ezzel együtt megyünk tovább, mert a terveink megmaradtak. Bízom benne, hogy az erőnk és a lendületünk sokáig tart. Nehéz találkozó előtt állunk – hiszen a Kosársuli jó csapat, nem altat el bennünket a helyezése –, de mint mindig, most is nyerni szeretnénk. A királynék városában csak a győzelem elfogadható tőlünk. Nem túldobni akarjuk őket, inkább a védekezésre próbáljuk helyezni a hangsúlyt. A sűrű programunk dacára jó hangulatban van a társaság, bár az igazán jó teljesítménnyel még adósak vagyunk. Hiszem, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészültek leszünk a bajnokira, mert azt a játékot szeretnénk nyújtani, amire képesek vagyunk. Napról-napra keményen dolgozunk, lévén, ezen kiírásban is komoly elképzelések vannak a célkeresztünkben. Ha nagy elánnal vetjük magunkat a küzdelembe, annak meglesz a hozománya.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »