A jövő játékát gyakorolta a Telekom a Fradi ellen

  • Telekom Veszprém
  • 2017.10.10
  • 19:39
A Telekom könnyed játékkal, kísérleti összetételben is tizenkilenc góllal verte fővárosi riválisát az NB I keddi játéknapján.

Kedd délután az NB I-be öt év után visszatérő Ferencvárost látta vendégül a Telekom Veszprém együttese a Veszprém Arénában. A fővárosi ellenfél idei öt meccséből mindössze egyszer tudott nyerni. Ezzel szemben a hazaiak makulátlan mérleggel várták a találkozót: a Veszprém sem a hazai pontvadászatban, sem az európai kupaporondon nem talált még legyőzőre. Ljubomir Vranjes tizedik tétmeccsén tizedik győzelmére készülhetett a Telekom trénereként.

A svéd edző ezúttal a szeptember hónap játékosának megválasztott Lékai Máténak, Momir Ilicnek és Dragan Gajicnak adott pihenőt, a válogatottól elköszönő Nagy Lászlóra pedig sérülés miatt nem játszhatott. A Kiel ellen kimaradó négyes Ancsin, Accambray, Ligetvári és Győri viszont bekerült a meccskeretbe.

Marguc góljaival és Mikler védésekkel indult a találkozó. Tönnesen átlövésből, Ugalde lerohanás végén növelte az előnyt, s Blagotinsek is betalált a megilletődötten kezdő fővárosiaknak (8. perc: 5-0).

Fotó: Baumann Béla

Rédai törte meg csapata gólcsendjét, aki emberelőnyben lőtte át a hazai védőfalat; a túloldalon Accambray másolta kollegáját (10. perc: 6-1). Pordán, Bujdosó és Mikita is betalált a folytatásban, a magasabb sebességi fokozatban játszó Veszprém rendezetlen védelem ellen szerezte góljait (15. perc: 10-4).

Kiegyenlítettebb periódus következett a találkozón, a támadásban bele-bele hibázó Veszprém pontatlanságai ellenére is tartani tudta hatgólos előnyét (21. perc: 13-7). Mikler a vendégek második hétméteresét is hatástalanította, elől Marguc gyors duplájával, majd Tönnesen és Blagotinsek góljaival operált a magyar bajnok (24. perc: 17-8).

Szűk ötperces gólcsend következett, Mikler parádézott a hazai porta előtt, támadásban pedig ziccerek sorozatát hagyta ki a Telekom. Az utolsó percben jártunk amikor Győri is feliratkozott a gólszerzők közé, tíz gólra hizlalva a félidei különbséget (18-8).

Alilovic váltotta Miklert a gólvonal előtt, mezőnybe pedig Manaszkov, Jamali, Ancsin és Schuch érkezett. Marczinkó szerezte a játékrész első találatát, a vendég kapuban pedig Nagy László testvére, Nagy Levente mutatkozott be védésekkel. Rédai góljára Győri, Pálos pörgetésére Manaszkov válaszolt (35. perc: 20-12).

Az összeszokatlanság jeleit mutatta a Telekom játéka, Marczinkó triplájával tartani tudta a tízgólos hátrányát az FTC. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy egymás után kétszer is emberhátrányba kerültek a bakonyiak, Ancsin és Schuch volt túl kemény, ezalatt Győri, Jamali, Nilsson, majd a hetesből Marguc növelte a hazai gólok számát (46. perc: 25-15).

Jamali, Ugalde, és Marguc szórta meg magát rövid időn belül, a túloldalon pedig továbbra is csak Marczinkó tudott eredményes lenni (50. perc: 28-16).

Az utolsó tíz percben faképnél hagyta riválisát a Veszprém, amely zsinórban hatot rámolt a fővárosiak hálójába (55. perc: 34-16). Mikita törte meg övéi hatperces gólcsendjét, Jamali vágott vissza azonnal. Benmiliod beállóból, Pordán lerohanás végén mattolta Alilovicot, Győri pedig középről tüzelt pontosan (57. perc: 36-19). Az utolsó három percet, három-egyre nyerte a címvédő: Manaszkov villámgólja után, Nilsson a hatosvonalról, néhány másodperccel a vége előtt pedig Jamali bombázott a zöld-fehérek hálójába (39-20).

Férfi kézilabda NB I, 6. forduló:
Telekom Veszprém–FTC 39-20 (18-8)
Veszprém Aréna 1800 néző. Vezette: Asztalos, Bárkányi.
Veszprém: Mikler – Marguc 8 (1), Tönnesen 3, Győri 5, Blagotinsek 3, Accambray 3, Ugalde 3. Csere: Alilovic (kapus), Ligetvári, Nilsson 5, Ancsin 2, Jamali 5, Manaszkov 2, Schuch. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Ferencváros: Zernovic – Bujdosó 1 (1), Marczinkó 5 (2), Benmiloud 2, Rédai 4 (1), Pordán 2, Pálos 2. Csere: Nagy L. (kapus) Mikita 2 (1), Kocsi 1, Oláh , Bali, Benis 1, Tass, Zernovich, Czabán. Vezetőedző: Adorján Gábor.
Kiállítások: 8, ill. 0 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.

Edzői értékelés

Ljubomir Vranjes: – Jó meccset játszottunk, a csapatom ötven percen keresztül fegyelmezett és koncentrált kézilabdát mutatott. Egy tízperces periódussal nem vagyok elégedett, de két nappal egy igen komoly hőfokú Bajnokok Ligája meccs után nem is egyszerű kézilabdázni. A mai meccsen néhány új játékelemet is gyakoroltunk. Nem szeretnék belemenni a részletekbe, de a jövő játékát gyakoroltuk. Nagy Lászlót is pótolnunk kell, ennek megfelelően léptünk ma pályára.

Gasper Marguc: – Kaptunk néhány feladatot a mestertől a mai találkozóra, amiket úgy érzem, jó százalékkal sikerült teljesítenünk. A második félidő elején volt egy gyengébb periódusunk, de időben felébredtünk a lassú kezdésből, s ott tudtuk folytatni a találkozót, ahol az első félidőben abbahagytuk.

Adorján Gábor: – Nincs egy súlycsoportban a két csapat. Átalakuláson megy keresztül a csapatom, sok sérülttel és betegséggel bajlódunk. A célunkat elértük, apró pozitívumokat tudtunk végrehajtani a világ egyik legjobb együttese ellen.

Marczinkó Máté: – Mindig különleges egy ilyen csapat ellen játszani. Az az érdekes, hogy a Veszprémnek is húsz gólt tudtunk lőni, míg az előző fordulóban csak huszonhármat dobtunk a Dabasnak. Ebből kell építkeznünk, s a mai küzdőszellemet kell átmentenünk azokra a meccseinkre, amiket meg kell nyernünk.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »