Megállíthatatlanok – a Kielt is lehajrázta a Veszprém!

  • Telekom Veszprém
  • 2017.10.08
  • 18:29
Remek második félidei teljesítményének köszönhetően újabb fantasztikus sikert aratott a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában.

A Bajnokok Ligája „B” jelű nyolcasában a listavezető Telekom Veszprém az utolsó helyen álló THW Kielt fogadta, a találkozó mégis kiérdemelte a „hét meccse” jelzőt a sorozat szervezőitől. Nem csoda, hiszen a magyar és a német rekordbajnok párharca tekintélyes múltra tekint vissza, s a korábbi hagyományokhoz hasonlóan ezúttal is világsztárok hada nézett farkasszemet egymással. A Veszprémnek még a lelátóra is jutott klasszisa: William Accambray, Ancsin Gábor, Ligetvári Patrik és Győri Mátyás sem fért be a tizenhatos meccskeretbe.

Képgalériánkért kattintson a fotóra!

A szurkolók is készültek a csoportrangadóra: természetesen telt ház és újabb látványos élőkép fogadta a feleket. A publikum két exveszprémi jobbátlövőt is köszönthetett az ellenfél soraiban, Christian Zeitz bevonulását jókora tapsvihar, Marko Vujinét pedig hatalmas füttykoncert kísérte. A mieink közül az elmúlt hetekben valóssággal szárnyaló Lékai Máté részesült a legnagyobb ovációban.

A meccs első találatát a németek harmadik jobbátlövője, Weinhold jegyezte, válaszként Ilic zörgette meg a hálót. Korántsem fogta meg az aréna miliője a Kielt, amely bátor és eredményes játékkal rajtolt. Weinhold háromszor is túljárt Alilovic eszén, miközben a túloldalon Wolff többször is kibabrált a mieinkkel (7. perc: 2-5). Lékai gólja után Nilsson csökkenthette volna egyre a különbséget, de Wolff ismét résen volt. Wiencek azonban nem rontott, ahogyan Ekberg sem, már a 10. percben, 3-7-nél időt kért Vranjes mester.

Lékai és Ilic révén kezdte meg a felzárkózást a Telekom, de Wolff továbbra is remekelt. Ebből pedig sorra vezethették a gyors ellentámadásokat a vendégek. Zarabec és Lukas Nilsson is feliratkozott a gólszerzők közé (14. perc: 5-9). Vranjes nem várt a kapuscserével: Mikler érkezett Alilovic helyére. Nagy és Bilyk pengeváltása után hatalmas rohamokat indított a házigazda. Ilic újabb bombáját Sulic duplája követte. Ilic hetesből egyenlíthetett volna, de a csereként beállt Landin hárított. Vujin mellédurrantott, míg Marguc pontosan célzott az ellentámadásnál (24. perc: 10-10).

Kevés gól, de óriási iram és hatalmas harc jellemezte a találkozót. Fordítani nem tudott a magyar bajnok, Bilyk és Vujin jóvoltából újra a THW ment el kettővel. Nagyon kellett Jamali átlövése, s Mikler ziccer-védése is. Mínusz kettő helyett ugyanis – Nagy találatával – egál lett (28. perc: 12-12). Sajnos a hajrában ismét a Gislason-csapat koncentrált jobban, amely Bilyk és Zarabec góljával, valamint Wolff újabb védésével megint lépéselőnybe került. Sőt, Wiencek is betalált a dudaszó pillanatában, 12-15-ös állásnál jött a pihenő.

Szokásához híven mindkét szélen cserélt Vranjes a szünetben, Gajic és Manaszkov mellett védekezésben Terzic is szerepet kapott. Veszprémi szempontból kiválóan indult a második felvonás: Mikler kétszer is bravúrral védett, s sorrendben Ilic, Lékai és Manaszkov is a hálóba lőtt (33. perc: 15-15). Terzic kapta meg a mérkőzés első ­– egyébként erősen vitatható – kiállítását. Weinhold hét a hat ellen volt eredményes, amire Lékai válaszolt ugyanilyen létszám mellett. Folytatódott az őrült rohanás, Ekberg után Gajic is hozzászólt a mérkőzéshez. Terzic és Blagotinsek beállásával érezhetően masszívabbá vált a Telekom hátsó alakzata, az újabb kivédekezett német támadás végén Manaszkov – először a találkozón – vezetéshez juttatta az övéit, majd meg is duplázta a fórt (39. perc: 19-17).

Gislason időt kért, s beküldte Landint. Egy pillanatra sem lanyhult a mérkőzés irama, s a kieliek hite sem fogyatkozott meg. A dán olimpiai bajnok jól kezdett a kapuban, Weinhold újabb két gólt jegyzett, majd Zarabec egyenlített emberelőnyben (44. perc: 20-20). De ha már megküzdött érte, nem adta át a vezetést ellenfelének az előző évad bronzérmese, ismét Gajic juttatta a gólvonal mögé a játékszert. Bő öt percig mindkét porta érintetlen maradt, Gajic hetesével aztán a házigazda fordulhatott kétgólos előnnyel az utolsó tíz percre (22-20).

A fehér mezesek legjobbja, Weinhold hetedszer is jól helyezett, de ugyanilyen biztos kézzel tüzelt Gajic is. Bakonyi időkérését követően – Ekberg és Weinhold jóvoltából – pillanatok alatt ledolgozták a különbséget a „zebrák” (56. perc: 23-23). Ilic és a hajára visszatérő Nagy is hatalmas gólt „ragasztott” a hálóba. Egy perccel a vége előtt ráadásul Mikler megfogta Ekberg hetesét. Az „i”-re a pontot Lékai tette fel, Wiencek gólja már csak szépségtapasz volt a németeknek (26-24). Negyedik meccsén negyedik győzelmét aratta a Vranjes-csapat. A hét meccsének legjobbjának Miklert választották.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló:
Telekom Veszprém–THW Kiel 26-24 (12-15)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Zotyin, Volodkov.
Veszprém: Alilovic – Marguc 1, A. Nilsson, NAGY L. 3, Schuch, ILIC 6, Ugalde. Csere: MIKLER (kapus), LÉKAI 5, Sulic 2, Jamali 1, Tönnesen, Blagotinsek, GAJIC 4 (1), MANASZKOV 4, TERZIC. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Kiel: WOLFF – Ekberg 3, WEINHOLD 8, WIENCEK 3, Zarabec 3, L. Nilsson 2, Frend-Öfors. Csere: Landin (kapus), Dissinger 1, Bilyk 3, R. TOFT HANSEN, Rahmel, Vujin 1, Dahmke, Zeitz. Vezetőedző: Alfred Gislason.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0.

További eredmények a csoportból:

PSG Handball–RK Celje PL 32-27 (18-14)
Aalborg–Meskov Breszt 20-23 (11-10)
PGE Vive Kielce–SG Flensburg-Handewitt 25-25 (10-10)

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, újabb fontos pontokat gyűjtöttünk. Úgy vélem, hogy az első félidőben sem teljesítettünk rosszul, de a helyzetkihasználásunkkal problémák adódtak. A Kiel kapusai összesen tizenhét védést mutattak be, de látni kell, hogy ők a világ legjobbjai ezen a poszton. A szünetben változtatnunk kellett a védekezésünkön, hiszen Weinhold nagyszerűen teljesített végig. A mérkőzés kulcsa a második félidő első tíz perce volt, amikor rövid idő alatt szereztünk három gólt. A szurkolók végig támogattak minket, ellenfelünkre pedig nagy nyomást helyeztek. Büszke vagyok arra, ahogy a fiúk harcoltak. Nagy győzelem ez, hiszen a THW ellen sosem lehet biztosra menni.

Dejan Manaszkov: ­– Nagyon boldog vagyok az újabb győzelmünk miatt. Rendkívül kemény meccset vívtunk két különböző félidővel. Az elsőben sem játszottunk rosszul, de rengeteg lövést hibáztunk Wolffal szemben. Fordulás után hatékonyabban védekeztünk, s jobban összpontosítottunk a lövéseknél, ez vezetett a győzelemhez.

Alfred Gislason: – Gratulálok a Veszprémnek és a mesterének a megérdemelt két ponthoz. Kiválóan játszottunk az első félidőben, Wolff nagyszerűen védett. A 30. és a 40. perc között alábbhagyott a teljesítményünk, s ebben a szakaszban meg is fordult a meccs. Ezt követően ismét magunkra találtunk, visszajöttünk. Megvolt az esélyünk a pontszerzésre, de a büntető kimaradt. Pont nélkül távozunk, de a pozitívumokra koncentrálunk, amelyekből volt bőven.

Steffen Weinhold: – Kiválóan kezdtük a találkozót, amiben nagy szerepe volt Wolffnak, aki remekelt az első játékrészben. A második félidő elején beragadtunk, öt perc alatt fordított a Veszprém. Fordulás után már nem volt elég erő a támadásainkhoz. Igaz, így is megvolt az esélyünk a pontszerzésre, de Mikler megakadályozta ezt a védéseivel.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »