Meggyőző játékkal rukkolt elő a Vranjes-csapat

  • Telekom Veszprém
  • 2017.09.09
  • 17:31
A Telekom Veszprém – remeklő újoncai főszereplésével – több mint háromezer néző előtt verte magabiztosan a csekély ellenállást tanúsító Csurgót az NB I első fordulójában.

Első tétmeccsét játszotta Ljubomir Vranjes irányításával a Telekom Veszprém, amely több mint háromezer néző előtt fogadta a Csurgót az NB I nyitó körében. A svéd szakember tizenhatos keretében ezúttal nem jutott hely Ancsin Gábornak, Jamali Imannak, Christian Ugaldénak és Dragan Gajicnak.

Az előző kiírásban ötödik helyen záró Somogy megyei alakulatban három veszprémi nevelésű kézilabdázó – Varjú Martin, Tóth Attila és Szeitl Erik – is helyet kapott. Utóbbi a kezdő sípszó előtt az elismerés névadójától, Gulyás Pétertől vehette át az előző idény legjobb veszprémi utánpótláskorú játékosának járó díjat.

Ellentmondást nem tűrve, 4-0-s rohammal kezdett a címvédő, az első öt percben Nilsson háromszor is betalált. Oslak és Mikita góljai után ismét négyet vágott zsinórban a Telekom, ezúttal Manaszkov villogott. A 10. percben, 8-2-es állásnál időt is kért a vendégek mestere, Sótonyi László. Szeitl két gyors góllal csökkentette a különbséget, de ez sem lendítette át az övéit a holtponton. Sorrendben Manaszkov, Marguc és Lékai is betalált (18. perc: 11-4).

A vendégek szellősen védekeztek és körülményesen támadtak, továbbra sem voltak egy súlycsoportban a felek. Cehte gólja után ismét négyet hintett a Vranjes-csapat, a 23. minutumban – Manszkov triplája után – tízig számolhatott a publikum (15-5). Másodjára is időt kért Sótonyi mester, de ekkor sem tudta megakadályozni, hogy tovább nyíljon az olló. A félidő hajrájában a már említett Manaszkov után két másik újonc, Accambray és Tönnesen is mattolta Bartuczot. Blagotinsek az utolsó percben kétszer is eredményes volt, így 19-6-nál mehettek pihenni az alakulatok.

A szünetben sem tudta rendezni sorait a CSKK, tovább robogott a második felvonást is 4-0-s sorozattal kezdő vendéglátó. Radjenovic lerohanást követően, Vasic pedig hetesből talált be. Miklert csak nagyritkán tették próbára a fehér mezesek, de a válogatott első számú kapusa így is bemutatott néhány szép védést. Ismét csak hetesből – s megint Vasic révén – tudott betalálni a Csurgó, amely a 43. percben is csak kilenc dobott gólnál járt (23-9). Ligetvári nagy bombával iratkozott a gólszerzők közé, amelyre újabb Vasic-hetes volt a válasz. A meccs háromnegyedénél, 25-10-nél Ljubomir Vranjes is magához rendelte tanítványait.

Tetemes előnye birtokában bátran kísérletezhetett a svéd szakember, akinek együttese nyitott védekezésre váltott. A húzás bevált, a Sótonyi-csapat percekig kapura lövésig sem jutott. Nyolc perccel a vége előtt aztán Mikita távoli lökete a hálóban kötött ki. Jött az újabb Vasic-büntető, s jött az első Győri-gól is. A Füredről érkező irányító is megszerezte első gólját veszprémi színekben tétmeccsen. A bakonyiak a szép játékkal sem maradtak adósak, Marguc hárommal a vége előtt gyönyörű gólt jegyzett „kínaiból” (30-14). „Játszik a csapat” érkezett is a válasz a publikumtól. Az utolsó percben Blagotinseket és Győrit is kiszórták két perce a játékvezetők, a 31-15-ös végeredményt Vasic állította be hétméteresből.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló:
Telekom Veszprém–Csurgói KK 31-15 (19-6)
Veszprém Aréna, 3300 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Mikler – Marguc 2, NILSSON 4, Nagy L. 1, Ilic, TERZIC, MANASZKOV 8. Csere: Lékai 2, Schuch, Accambray 2, TÖNNESEN 3, BLAGOTINSEK 2, Győri 2, Ligetvári 2, Sulic 2. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Csurgó: Bartucz – Varjú, Tóth, Oslak 1, Szeitl 2, Mikita 2, Radjenovic 2. Csere: Balogh T. (kapus), Ferreira, Cehte 1, Jerebie, Hanusz 1, Géczi, Oliveira, VASIC 6 (5). Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: -/-, ill. 5/5.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – Nagyon örülök, hogy a játékosaim ilyen profin álltak ehhez a találkozóhoz. Hatvan percen keresztül küzdöttek, mindenki nagyon akarta a sikert. Elégedett vagyok a védekezésünkkel. A hatos fal mellett az öt plusz egyes védekezést is kipróbáltuk, s szeretnénk majd még egy formációt alkalmazni. Ez még csak a kezdet, sok csiszolni való van még a játékunkban. Nagyon tetszik a fiúk mentalitása, a csapat éhes a sikerre.

Dejan Manaszkov: – Boldog vagyok, hogy az első tétmeccsemet győzelemmel zártuk. Remek hatvan percet produkáltunk, sokat futottunk, könnyű gólokat szereztünk. Ez azonban még csak a kezdet. Sokat kell edzenünk, fejlődnünk, hogy a szezon hátralévő részében is helytálljunk.

Sótonyi László: ­– Gratulálok a Veszprémnek, amely megmutatta, hogy milyen jó csapat. Mi sajnos csak asszisztáltunk ellenfelünk remek teljesítményéhez. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mégis megilletődötten kezdtünk. Bebizonyosodott, hogy a két csapat teljesen más színvonalat képvisel. A játékosaim ízelítőt kaptak a nemzetközi tempóból, színvonalból. Látszott, hogy a Veszprém végig komolyan vette a találkozót.

Szeitl Erik: – Gratulálok a Veszprémnek. Fura érzések kavarogtak bennem a meccs előtt, de ilyen az élet. Ellenfelünk megmutatta, hogy milyen erős gárda. Sokat kell még fejlődnünk támadásban és védekezésben is, hogy helytálljunk a bajnokságban.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »