Mindent feladva Veszprémbe költözött

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.08.22
  • 18:45
  • veszpremkosar.hu
Bízik abban Kertész Zsolt, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém új másodedzője – egyben a klub utánpótlás-szakág vezetője –, hogy a felnőtt-körük a liga lehető legmagasabb szintjére juthat, mert a keretből nem hiányzik a hozzáállás, az alázat és a lelkesedés.

A bakonyi megyeszékhelyen javában zajlik a csapatépítés, az alapok lerakása, az eddig eltelt bő két hét hasznos felkészülési időszaknak tekinthető. Mérész Csaba vezetőedző az erőgyűjtő gyakorlások után már taktikai elemeket vesz át a tanítványaival, s jóllehet Simon Lászlóék munkához való viszonyával nincs baj, azért akad még tennivaló. A szakmai főnök tenni akarását, az együttes előrejutását Kertész Zsolt is segíti.

– A holt idényben Naményi Miklós, a helyi egyesületet működtető gazdasági társaság ügyvezetője és Mérész Csaba keresett meg, hogy a jövőben lenne kedvem a királynék városában dolgozni? – mondta Kertész Zsolt. Noha tősgyökeres székesfehérvári vagyok, szinte minden a koronázó városhoz köt, és alapítója vagyok – helyesebben voltam – az ottani Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiának, úgy voltam vele: az én életembe is kell a változás. Mivel kihívásként fogtam fel az itteni feladatot, s mert az álláspontjaink közel voltak egymáshoz, hamar megállapodtunk abban, hogy a vezetőedző segítője leszek, illetve irányítom és felügyelem az utánpótlás-vonalat, az U20-as fiataloknál pedig trénerként is közreműködök.

Kertész Zsolt egyébiránt negyedszázada edzősködik, előtte, illetve közben a nevelőegyletében, a Videotonban, majd a Fehérvár KC – inkább B-csoportban indult – alakulatában játszott. A hírek szerint az egyestől az ötösig, szinte mindegyik poszton megfordult. A kilencvenes évek elején már játékos-edző volt, de tevékenykedett Tatán és beugróként, két hónapig szerepet vállalt az élvonalbeli Alba Fehérvárnál is. A Dávid Kornél KA-nál több mint másfél évtizedet szorgoskodott. A Fejér-megyei műhelynél megértették a szándékait, hogy felénk összetettebb teendőkkel bízták meg, s arról pedig ne is beszéljünk, hogy a legtöbb edző álma, hogy felnőttcsapat mellett bizonyíthasson. Végül mindent feladott – a várpalotai pedagógusi állását is – és Veszprémbe költözött.

Mint a szakedzőtől megtudtuk: nálunk jó helyre került, a „munkatársak” jól fogadták, míg Mérész-mesterrel abban maradtak, hogy eztán egyenrangú partnerként „húzzák az igát” Körtélyesi Gergelyék mellett. Tehát bármilyen meglátása, véleménye, vagy építő jellegű kritikája van, azt megossza a többiekkel, mert úgy vélik: ez is előreviszi a szekerüket. – Egyelőre pozitív a kép, mindenki nagyon rendes hozzám. Már túlvagyunk egymás megismerésén és egy győztes győri tesztmérkőzésen. Talán az a legfontosabb, hogy látom a kosárlabda iránti és az előrelépéshez szükséges tiszteletet és becsvágyat a srácokban. Ez mindennek az alapja. Hiszek abban, hogy a jó szellemű csapatunk a lehető legmagasabb szintre jut az NB I/B Nyugati-csoportban. Vannak még hibáink, de azt látom, hogy mindenki bizonyítani akar – tette hozzá az új másodedző.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »