Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Taroltak Éles csapatai a XXI. Cell-kupán

2017. augusztus 12. 11:21
A Veszprémi KKFT U12-es, valamint az Éles Kézilabda Iskola (ÉKI) U14-es és U16-os fiúcsapata is aranyéremmel zárta a hagyományos nemzetközi kézilabdafesztivált.

Augusztus 6. és 11. között 21 ország 141 csapata küzdött a hagyományos nemzetközi kézilabdás fesztiválon, a XXI. Cell-kupán. Az együttesek öt korosztályban és tíz kategóriában mérték össze tudásukat Alsőörs, Balatonfüred, Várpalota és Veszprém kilenc sportcsarnokában, a döntőknek pedig idén is a Veszprém Aréna adott otthont.

A lányoknál a Veszprém Pannon SE (korábbi nevén: VESC) U14-es csapata a 19. helyen zárt, ugyanitt a Nemesvámosé lett az arany. A harmadosztályú rajtra készülő felnőtt gárda pedig bronzérmet szerzett a romániai Székelyudvarhelyi és a Büki TK mögött.

Fotó: ÉKIFotó: ÉKI

A fiúk mezőnyében eközben hatalmas veszprémi fölény alakult ki. A legkisebbeknél az Éles József tulajdonában álló Veszprém KKFT – Gyévai Iván edző irányításával – magabiztosan lépdelt a fináléig, ahol hatalmas fölénnyel nyert (23-11) a Sárospatak ellen.

Fotó: ÉKIFotó: ÉKI

Az Éles Kézilabda Iskola U14-es gárdájának sikeréhez sem férhetett kétség. Kovács György tanítványai az elődöntőben a német Göppingent (26-18), az aranycsatában pedig a Pick Szegedet (28-20) is nyolc góllal verték. A korosztály legjobbjának az Éki tehetségét, Fazekas Gergőt választották.

Fotó: ÉKIFotó: ÉKI

U16-ban is Éleséké lett a végső siker. A Pásztor István vezette csapat a fináléba kerülésért a Pick Szegedet verte nagy csatában (15-14), a másnapi döntőben a korosztályos kuvaiti válogatottat sikerült felülmúlnia (26-24). A negyedik hely a Veszprémi KKFT-é lett, melynek játékosa, Szmetán Máté érdemelte ki a legjobbnak járó különdíjat.

A felnőttek számára kiírt sorozatban a Balatonfüredé lett az aranyérem, a Török Lajos által dirigált Veszprémi KKFT pedig bronzérmes lett.

Az ötnapos viadal péntek este látványos gálával zárult az arénában. Képgalériánkat ITT találja.

A 2017. évi Cell-kupa dobogósai és a veszprémi csapatok helyezései

U12 lány: 1. Szeged SE, 2. VSK Dunaszerdahely „A” (szlovákiai), 3. Győri ETO KC Ikervár
U14 lány: 1. Bajnok SE Nemesvámos, 2. NEKA, 3. Debreceni SC, 19. Veszprém Pannon SE
U16 lány: 1. Angyalföldi Sportiskola, 2. ACS Transilvania Brasov (romániai), 3. MTK Budapest
U18 lány: 1.Mosm Tychy (lengyel), 2. VFL Günzburg (német), 3. Kisvárdai KC
Felnőtt női: 1. Székelyudvarhelyi NKK (romániai), 2. Büki TK, 3. Veszprém Pannon SE

U12 fiú: 1. Veszprém KKFT, 2. Sárospataki TC, 3. SG Krems / Langenlois (osztrák), 8. Éles KISE
U14 fiú: 1. Éles KISE „C”, 2. Pick Szeged, 3. Achalm – Nagold (német), 5. Éles KISE „B”, 15. Éles KISE „A”
U16 fiú: 1. Éles KISE, 2. Kuwait National Team (kuvaiti), 3. Pick Szeged, 4. Veszprém KKFT
U18 fiú: 1. Frisch Auf Göppingen (német), 2. Rév – Mikolik, 3. SKP Frydek Mistek (cseh)
Felnőtt férfi: 1. Balatonfüredi KSE, 2. Várpalotai Bányász SK, 3. Veszprémi KKFT

Galéria
XXI. Cell-kupa zárógála
Zatkalik Dávid
Domján Attila
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.