Lefocizta a VLS a Füredet

  • VLS Veszprém
  • 2017.07.11
  • 21:18
Kedd délután pörgős megyei rangadót játszott az NB III augusztusi startjára készülő veszprémi focicsapat. A vendég fürediek csak elvétve jelentettek veszélyt a négyet vágó, kísérletező VLS-re.

A bakonyi alakulat két hete kezdte meg felkészülését a harmadosztályú küzdelmekre. A csapat alapos átalakuláson megy keresztül, a klubvezetés jelenleg is a nyolc-tíz távozó játékos pótlásán fáradozik.

Képgalériánk megtekintéséhez kattinson a fotóra!

Ennek megfelelően a megye I-ben szereplő Balatonfüred FC elleni felkészülési mérkőzésen is a tesztelés játszotta fő szerepet. Orbán Tamás tizenkilenc játékost is pályára küldött a kedd délutáni felkészülési mérkőzésen. Köztük volt a veszprémi nevelésű, tapasztalt NB I-es focista, Iszlai Bence is, aki a Veszprémnél kért és kapott edzési lehetőséget. A VLS kapujában ismerősen csengő nevek bizonyíthattak: az első félidőben a Telekom Veszprém kapusának öccse, Mikler Dániel védett. A második játékrészben pedig a Ferencvárossal bajnoki címet nyerő hálóőr fia, ifjabb Szűcs Lajos kapott lehetőséget.

Az első komolyabb akciót a vendégek jegyezhették a nyolcadik percben: Gulyás az utolsó pillanatban bikázta ki a labdát a gólvonalról.

Tíz perccel később Polareczki került ziccerbe, öt méterről eleresztett kapáslövése azonban jócskán fölé szállt.

A 39. percben elszámolták magukat a füredi hátvédek, Vincze jobb oldali beadását Bognár Bence váltotta gólra 1-0.

A félidő vége előtt Polareczki növelhette volna az előnyt, az utolsó védőt ugyan megverte, azonban kiszorított helyzetből nem tudott túljárni a vendég portás eszén.

Nem sokkal a térfélcsere után Gunther állt oda a veszprémi szabadrúgáshoz, szerencsés lövésébe vélhetően Bognár is belekotort. Ami biztos, a labda becsorgott a nagyot bakizó Fogarasi hálójába 2-0.

Veszprémi kontra végén született a harmadik gól: Polareczki ezúttal már nem hibázott, megverte védőjét, s a kapuba bombázott (60. perc: 3-0).

Nem sokkal később duplázott a Hévízről érkező támadó. Bognár kínálta meg jó labdával Polareczkit, aki fejjel is eredményes tudott lenni 4-0.

A hajrában végül szépíteni tudtak a tópartiak: VLS Veszprém–Balatonfüredi FC 4-1.

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
VLS Veszprém–Balatonfüred 4-1 (1-0)
Veszprém, Schönherz pálya 150 néző.
Veszprém: Mikler Dániel – Palkó Győző, Gulyás Gergő, Felber Patrik, Kókány Péter – Koós Patrik, Iszlai Bence, Kovács Zoltán, Vincze Viktor – Bognár Bence, Polareczki Roland. Cserekén beálltak: Szűcs Lajos (kapus), Szenczi Bence, Gunther Zsolt, Perger Máté, Hoffer Levente, Varga Győző, Király Dávid, Rédling Csanád. Vezetőedző: Orbán Tamás.
Balatonfüred: Fogarasi Attila – Reznyák Patrik, Krén Ákos, Pálfi Róbert, Emperger László, Rápó Csanád, Imre István, Lattenstein Norbert, Mató Gergő, Szabó Patrik, Kakasi Gellért. Vezetőedző: Beszédes Sándor.
Veszprémi gólszerzők: Bognár Bence (39.), Gunther Zsolt (49.), Polareczki Roland (60., 65.)

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 70
2. FC Ajka 64
3. Érdi VSE 57
4. Puskás Akadémia FC II. 53
5. III. Ker. TVE 50
6. Tarr Andráshida SC 48
7. Pápai Perutz FC 46
8. BKV Előre 45
9. Csepel FC 42
10. Videoton FC II. 39
11. Dunaharaszti MTK 33
12. Pénzügyőr SE 29
13. THSE-Szabadkikötő 27
14. Csornai SE 26
15. Gyirmót FC Győr II. 23
16. VLS Veszprém 22
utolsó módosítás 2018. június 03. 22:53
tovább »