Megkoronázhatják szezonjukat a kosarasok

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.05.25
  • 20:54
Ehhez a Debrecent kellene felülmúlnia Mérész Csaba legénységének a másodosztályú kosárlabda-bajnokság két nyert meccsig tartó bajnoki döntőjében. Az első lépést pénteken (17.00) – a gárda kulcsembere, Körtélyesi Gergely nélkül – hazai pályán tehetik meg a veszprémi kosarasok.

Egy egészen bravúros szezon utolsó lépcsőfokához érkezett a királynék városának férfi kosárlabdacsapata. A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém együttese azért lép pályára, hogy 31 esztendő után visszatérhessen a hazai élvonalba. Ehhez a másodosztály keleti csoportjának elsőséget begyűjtő Debrecent kell legyőznie a Mérész-fiúknak az egyik fél két nyert meccséig tartó bajnoki fináléban.

A nyugati győztes HOYA az abszolút összevetésben is élen zárta az alapszakaszt, így pályaelőnnyel, hazai környezetben kezdheti az aranycsatát (péntek, 17.00).

A klub csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján a gárda vezetőedzője, Mérész Csaba elmondta, csapatként szeretnék pótolni a korábbi válogatott Körtélyesi Gergelyt, aki egymeccses eltiltása miatt nem tarthat a társakkal.

– Komoly veszteség Körtélyesi kiválása, hiszen alsó poszton támadásban és védekezésben is kulcsszerep hárul rá. Rajta kívül azonban van tizenhárom olyan kosarasom, aki megpróbálja megmutatni, hogy nélküle is képesek vagyunk győzelemre. Egy biztos, mindent megteszünk annak érdekében, hogy elkapjuk a hajdúságiakat – tette hozzá Mérész, aki szervezett játékot produkáló ellenfélre számít, amelynek első sorától kell igazán tartani.

Mérész Csaba

– Nyilván győzni szeretnénk, de ha nem sikerül és hősként halunk meg a pályán, akkor azt gondolom, hogy nem érheti szó a társaságot, mivel már túl is szárnyaltuk az év eleji célkitűzésünket – zárta gondolatait a tréner

Naményi Miklós, a klubot működtető Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője leszögezte, vállalni szeretnék az élvonalbeli tagságot, ha a pályán kiharcolja azt az együttes. – Ha bajnokok leszünk, meg kell teremtenünk a feljutás körülményeit. Ezt a munkát azonban, csak akkor lehet elkezdeni, ha kivívtuk az A-csoportos szereplés jogát. Az lenne a legrosszabb, ha a bajnoki cím után azzal kéne a játékosok elé állnom, hogy nem vállaljuk az élvonalbeli szereplést. Ez az eddigi munkánkat minősítené ­– húzta alá.

Naményi Miklós

Helmeczi András, az együttes játékosa a Miksolc elleni elődöntő vesztes nyitányával kapcsolatban megjegyezte, tudásuk alatt teljesítettek az első találkozón, s a miskolci visszavágó mellett a veszprémi harmadik meccs mutatta meg együttese igazi tudását. ­– Nem szeretnénk még egyszer ilyen hibába esni. Küzdeni fogunk az utolsó leheletünkig ­– nyomatékosította Helmeczi.

Helmeczi András

A gárda bosnyák légiósa, Nebojsa Pavlovic elárulta, kiválóan érzi magát a királynék városában, ahol tökéletesen megtalálta számításait. – Remek a kapcsolatom a játékostársakkal és a klubbal is, minden a lehető legjobban alakult – tette hozzá Pavlovic, aki remek kapcsolatot ápol honfitársával, a Telekom Veszprém kézilabdázójával, Mirsad Terziccsel is. Pavlovic a jövőjéről is beszélt: mint mondta, korai még konkrétumokról tárgyalni, de afelől biztos, hogy a veszprémi ajánlat elsőbbséget fog élvezni a többivel szemben, ha a döntésre kerül sor.

Nebojsa Pavlovic

A megnövekedett érdeklődés miatt online jegyértékesítést is létesített az egyesület. A döntő első meccsére ITT vásárolhat jegyet.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »