Fontos győzelmet arattak a futsalosok

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.03.24
  • 21:47
Első hazai meccsét játszotta az NB I felsőházi rájátszásban az 1. FC Veszprém, amely kiváló teljesítményt nyújtva 5-2-re nyert az Aramis ellen.

Ellentétes előjelekkel várták a felek a pénteki Veszprémi–Aramis összecsapást a futsal NB I felsőházi rájátszásában, hiszen a mieink az előző körben 9-3-as vereséget szenvedtek Győrben, a budaörsiek viszont 8-4-re nyertek a Haladás vendéglátójaként.

Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy általában végződni szokott: a veszprémi játékosok megtapsolták a „B-közép” tagjait, ezzel fejezve ki szolidaritásukat a Győrben megvert szurkolókért.

A kezdés aztán álomszerűen alakult: Tatai szögletét követően Boromisza Dániel ragasztott nagy bombát Hegedűs kapujába. Nem sokkal később meg is duplázhatta volna előnyét az 1. FCV, ám Füzy és Tar ígéretes kontrája végén a kapu mellé szállt a játékszer. Igaz, a vendégek lábában is ott volt a gól, előbb azonban Schmidmajer védett bravúrral, majd Tar szabadított fel a gólvonalról.

Kemény párharcok és mindkét oldalon szép megoldások jellemezték a találkozót. A 7. percben mégis némileg váratlanul jött a rivális egyenlítő találata Cseri jóvoltából (1-1). A játékrész derekánál újabb gólt lőhettek volna a zöld-fehér mezesek, ám a jól helyezkedő Füzy megakadályozta ezt.

A közönség továbbra is kifejezetten küzdelmes és élvezetes összecsapást láthatott. Öt perc volt hátra a játékrészből, amikor Tar tizenöt méterről hatalmas felsőkapufát lőtt. Egy minutummal később aztán már semmi sem segített a budaörsieken: a bal oldalon megiramodó Püspök csodás bokamozdulattal emelte a rövidbe a túloldalról érkező beadást. S ezzel még nem volt vége a rohamnak. Másodpercekkel a középkezdést követően gyors kontrát végezhettek el a bakonyiak, amelynek végén ismét Püspök volt eredményes (3-1). A félidő hajrájában vészkapussal támadtak a vendégek, de így sem tudtak szépíteni.

A térfélcserét követően sem lanyhult az iram, a nagy küzdelem hevében többször is paprikássá vált a hangulat a játéktéren. A 23. percben mérföldes lépést tett a győzelem felé a Madarász-csapat: Tar beadására Tatai érkezett remek ütemben a kapu elé és kotorta be a játékszert.

Igaz, a Pest megyeiek ekkor sem adták fel. Ismét lehozták kapusukat, de ez sem vezetett eredményre. Schmidmajer többször is bravúrral védett, máskor pedig a társai szabadítottak fel önfeláldozóan. A túloldalon viszont siker koronázta a próbálkozást: a 28. minutumban Tatai lövését védte be az Aramis hálóőre (5-1).

A Veszprém a végjátékban is fegyelmezetten védekezett, taktikusan futsalozott. A végén azért összejött a szépítés a Frank-csapatnak, Mányi az utolsó percben állította be az 5-2-es végeredményt. Tataiék teljesen megérdemelt győzelmet arattak, s értékes pontokkal gazdagodtak. A válogatott Eb-selejtezői miatt egy hónap szünet következik, az 1. FCV legközelebb a Dunaferrt fogadja majd.

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 2. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Aramis SE 5-2 (3-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Vass (Tolnay, Horváth Z.).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Tar, Püspök, Finta, Füzy, Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Hegedűs – Büki, Roni, Bognár B., Cseri. Csere: Boldizsár (kapus), Soós, Sivák, Gál, Csopaki, Pál, Pethő, Mányi, Bozánszky. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Boromisza D. (1.), Püspök (16., 16.), Tatai (23., 28), ill. Cseri (7.), Mányi (40.).

Edzői értékelések

Madarász János: – A győzelmünket gyúrónk, Görgics Kálmán édesanyjának emlékének ajánlom, s azoknak a szurkolóinknak, akiket Győrben megtámadtak. Három ponttal gazdagodtunk, ez most a legfontosabb. Az előttünk álló négy hét feladata az lesz, hogy azonos szintre hozzam valamennyi játékosomat. Riválisok vagyunk, nem szoktuk egymást dicsérni, de el kell mondanom, hogy Frank Tamás fantasztikus munkát végez ezzel a fiatal csapattak.

Frank Tamás: – A kulcspillanatokban többször is rossz döntéseket hoztunk. A felsőház résztvevői pedig az ilyen hibákat azonnal megbüntetik. Furcsa volt számomra a játékvezetői szemlélet, de nem ők tehetnek a vereségünkről, a Veszprém megérdemelten nyert.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. május 23. 10:26
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »