Teljesültek a célok a Telekom U23-nál

  • Telekom Veszprém U20
  • 2017.01.02
  • 05:30
Rapatyi Tamás vezetőedző a hibaszázalék visszaszorítását tűzte ki célul tavaszra a másodosztályú kézilabda-bajnokság nyolcadik helyén álló együttesnél.

A Telekom Veszprém U23-as együttese új szakvezetővel vágott neki a másodosztályú kézilabda-bajnokság 2016/17-es küzdelmeinek. A gárda korábbi trénere, Éles József a városi rivális Veszprémi KSE-hez távozott, helyét Rapatyi Tamás vette át a kispadon.

Az élvonalbeli anyaegyesület „előszobájaként” is funkcionáló U23-as egylet a fiatal tehetségek pallérozását tűzte ki célul, akik így nívós, felnőtt pontvadászatban, komoly „tűzben” edződhetnek hétről hétre. Sőt, a két alakulat szoros együttműködése révén az U23-ok közül többen is bemutatkozhattak a felnőttek között az NB I-ben és a SEHA-ligában.

A „kis Veszprém” az NB I/B fél távjánál tizenkét pontot gyűjtött, így a nyolcadik helyről mehetett karácsonyi szünetre.

– Úgy vélem, sikerült elérnünk azt a célt, amit szeptemberben kitűztünk magunk elé – húzta alá Rapatyi Tamás a vehirsport.hu érdeklődésére. – A lehetőséghez jutó fiatalok rengeteget fejlődtek, meccsről meccsre érettebb játékot produkáltak. Amikor az ősz második felében kiegészült a keretünk a felnőtt csapat edzéseit látogató rutinosabb húzóembereinkkel, eredményességben is bizonyítottunk – tette hozzá.

A szakember leszögezte: együttesénél a játékosok egyéni képzésére fektetik a hangsúlyt, a pályán elért eredmények másodlagosak.

Dávid Máté és Rapatyi Tamás

– Az a célunk, hogy a játékosaink egyénileg lépjenek előre. Stabil NB I-es játékosokat szeretnénk kinevelni, s nem titkolt vágyunk, hogy a jövőben az első gárdának is játékosokat adhassunk – árulta el a tréner, aki úgy látja, jó úton halad céljai eléréséhez a Telekom utánpótlásműhelye. Bizonyítja ezt az is, hogy a csapatból két játékos is profi szerződést írhatott alá nemrégiben. Dávid Máténak nevelőegyesülete, a Cegléd kínált NB I-es kontraktust. Szita Zoltán pedig a Telekom Veszprém mellett kötelezte el magát 2020-ig.

Rapatyi Tamás úgy véli, az első gárdánál edződő játékosai olyan magabiztos kézilabdázókká váltak az elmúlt fél évben, akik minden helyzetben képesek magas szinten teljesíteni. Megjegyezte, bőven akad még feladatuk: a tavaszi szezon legnagyobb kihívása a csapat hibaszázalékának visszaszorítása lesz. – A szerényebb játéktudású ellenfelek ellen még beleférnek a „buta” hibáink, az élmezőnnyel szemben azonban már nem engedhetjük meg azokat. Ha ezen sikerül javítanunk, akkor eredményesebbek is lehetünk a hátralevő időszakban – tette hozzá.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2017/18
1. VECSÉS SE ÉL-TEAM 44
2. AGROFEED ETO SZESE 42
3. PLER-Budapest 40
4. Veszprémi KKFT 33
5. Telekom Veszprém U20 32
6. Balatonfüredi KSE U20 27
7. Szigetszentmiklósi KSK 27
8. NEKA 25
9. Pécsi VSE 24
10. Tatai AC 23
11. Százhalombattai KE 22
12. KK Ajka 12
13. Grundfos Tatabánya KC U20 9
14. Csurgói KK U20 2
utolsó módosítás 2018. május 13. 15:58
tovább »