Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Országos bajnoki és diákolimpiai érmek

2016. december 7. 17:22 // Forrás: Németh Attila
Eredményes bajnoki szezont tudhatnak maguk mögött a Veszprémi Dózsa Sportkör birkózói, köztük egy diákolimpiai bronz- és egy magyar bajnoki ezüstéremmel.

A tatabányai területi bajnokságokkal kezdődött meg az őszi versenyszezon a Veszprémi Dózsa birkózói számára. Diák II 42 kg-ban Kis Attila mind az öt mérkőzésén tusgyőzelmet aratott, és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A serdülők +100 kg-os döntőjében Krebsz Martinnak nem volt szerencséje, egy végletekig kiélezett mérkőzésen, egy vitatható bírói ítéletnek köszönhetően meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

A veszprémiek tehetsége, Szabó Tamara a Szentesen rendezett diák leány országos bajnokságon élete első országos bajnokságán vehetett részt. Nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást, de számára még a tapasztalatszerzés volt a cél.

Fotó: Wolf AttilaFotó: Wolf Attila

Tatabányán rendezték a serdülő diákolimpiát november 6-án. Krebsz Martin +100 kg-ban volt érdekelt, három mérkőzést magabiztosan nyert, majd az elődöntőben kiélezett csatában, meglehetősen passzív ellenfelétől egyetlen ponttal kapott ki, ezzel diákolimpiai bronzérmet szerzett.

November 20-án, Tiszakécskén rendezték a serdülő szabadfogású országos bajnokságot, melyre a résztvevő versenyzők a szigetszentmiklósi rangsorversenyen, valamint a tatabányai diákolimpián szerezhettek indulási jogot a bajnokságra. A megmérettetésen 39 szakosztály, 139 birkózója képviseltette magát. Krebsz Martin jó pozícióban várta a +100 kg csoportmérkőzéseit, és magabiztosan jutott be a döntőbe, ahol ferencvárosi ellenfelétől egy rossz ütemben indított szaltó kísérletnek köszönhetően kapott ki. Faragó Zsolt és Izsák Károly tanítványa a kötöttfogású ob-bronzérme után szabadfogásban ezüstérmet szerzett.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.