Bátran kezdett, de kikapott a VESC

  • VESC röplabda
  • 2016.11.29
  • 21:18
A Veszprémi Egyetem SC két szoros és egy sima szettben szenvedett vereséget a PTE-PEAC együttese ellen az NB II hétvégi fordulójában.

A veszprémiek sérülés és betegség miatt rövidebb cseresorral látogattak a második helyen álló pécsi lányok otthonába. A mieink az első játszmában bátor támadójátékukkal rukkoltak elő, amivel meglepték a hazaiakat. Egyik gárda sem tudott jelentős előnyt szerezni, így érkeztek a hajrához a felek, ahol mindkét edző kimerítette az időkérés lehetőségét, de sajnos két hibával fejezték be a játékot (25:23).

Vereséggel távozott Pécsről a VESC (archív fotó)

A második szett hasonlóan alakult: a bakonyiak közepes hatásfokú nyitásfogadásaik ellenére 20:20-nál még egyelőre álltak a pécsi csapattal, de a hajrában – fegyelmezetlen nyitásrontásaikkal – ismét átengedték a győzelmet.

A két eladott játszma után a folytatásban alább hagyott a veszprémiek lelkesedése, nem sikerült felpörögniük, ellenfelük pedig egyre magabiztosabban, ötletesen támadott és hozta a kötelező győzelmet.

Női röplabda NB II Nyugati csoport, 7. forduló:
PTE-PEAC-VESC 3:0 (23, 21, 15)
VESC: Zsinka Viktória, Szelle Dóra, Szmetán Réka, Lados Gabriella, Horváth Daniella, Miklós Roxána. Liberó: Rivnyák Eszter. Csere: Májusi Réka, Pusztay Klaudia. Edző: Magi Gábor.

A juniorok mérkőzésén:
PTE-PEAC–VESC 3:1 (21, 20, -23, 19)