Futsal: irány a négyes döntő!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2014.01.29
  • 21:02
Idegenbeli háromgólos vereségét követően hazai pályán 6–0-ra nyert a Csömör ellen az 1. FCV, amely így bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Nehéznek tűnő feladat várt a veszprémi futsalcsapatra, amely háromgólos hátrányból várta a Csömör elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágót. Madarász János ráadásul több meghatározó játékosát is kénytelen volt nélkülözni: Tatai eltiltását töltötte, Szabadfi munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott, Reveland pihenőt kapott, Vas és Hazuga pedig sérülés miatt maradt ki.

Óvatos „tapogatózással” indult a találkozó, így a meccs elején egyik oldalon sem alakult ki nagyobb gólhelyzet. A veszprémiek aztán az első adódó lehetőségüket gólra váltották: Finta az 5. percben higgadtan értékesítette a megítélt hatméterest. Nem sokkal később váratlan megoldásra szánta el magát Boromisza Dániel, bő tíz méterről eleresztett lövése után pedig a bal alsó sarokban kötött ki a játékszer.

A folytatásban állandósult az FCV fölénye, azonban Horváth kapus kiválóan állta a saratt. Egy perccel a szünet előtt aztán Bényi megtörte a jeget, egalizálva a párharc állását (3–0).

Elődöntős a futsalcsapat! (archív fotók)

A szünet után is remekelt a Madarász-csapat, Boromisza Dániel jó lövésének köszönhetően a 23. minutumban már a mieink álltak a továbbjutásra. Fél óra elteltével Bényi tízméteresből növelhette volna tovább az előnyt, de a próbálkozása kimaradt. Igaz, a csapatkapitány azonnal javította hibáját, s egy kiváló labdaszerzés után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Martont.

A hátralévő időben – a kapus lehozatalát követően – öt a négy ellen támadtak a Pest megyeiek, azonban így sem tudták bevenni a több bravúrt is bemutató Schmidmajer kapuját. Két perccel a lefújás előtt Boromisza Dániel is kihagyott egy tízest, Marton azonban – Jenei kiállítását követően – emberelőnyben a hálóba lőtt egy szépen kidolgozott akció végén (6–0).

Az 1. FCV a játék minden elemében felülmúlta riválisát, s teljesen megérdemelten jutott a sorozat négyes döntőjébe. Fennállásának harmadik évében immáron másodszor! A legjobb négy között van már a Berettyóújfalu és a MAFC is, az utolsó kiadó helyért pedig a Győr és a Szeged küzd meg.

Futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
1. Futsal Club Veszprém–Rubeola FC Csömör 6–0 (3–0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Ábrahám (Czinder, Juhász).
Veszprém: Schmidmajer – Finta, Bormisza G., Mudra, Gulyás. Csere: Bényi, Tar, Marton, Boromisza D, Weisz. Vezetőedző: Madarász János.
Csömör: Horváth G. – Kurucz, Nagy R., Jenei, Póta. Csere: Dénes, Zoufal, Vadászi, Simon, Horváth B., Tvaruska, Tősér. Vezetőedző: Balogh István.
Gólszerzők: Finta (5.), Boromisza D. (7., 23.), Bényi (20.), Marton (31., 40.).
Poros lap: Jenei (39.).
Továbbjutott: a Veszprém 6–3-as összesítéssel.

Edzői nyilatkozatok

Madarász János: – Gratulálok a csapatomnak, amely alapembereit nélkülözve is kapott gól nélkül hozta le a találkozót. A fiúk szinte mindent betartottak, amit kértem. Úgy érzem, teljesen megérdemelt a győzelmünk. Ellenfelünk dekoncentráltan játszott, de ez semmit sem von le az érdemeinkből.

Balogh István: – Az első félidei hozzáállásunk, teljesítményünk értékelhetetlen. A második játékrészben valamivel jobban játszottunk, öt a négy ellen adódtak is lehetőségeink, de sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni. A látottak alapján nem érdemeltünk továbbjutást.