Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Storck: minden játékosom megérdemelte volna a részvételt

2016. május 31. 19:19 // Forrás: MTI, Fotó: MLSZ
Bernd Storck szövetségi kapitány szerint az a hat játékos is megérdemelte volna, hogy részt vegyen az Európa-bajnokságon, akik "áldozatául estek" a magyar labdarúgó-válogatott keddi keretszűkítésének.

"Mindenki megérdemelte volna, mert mindannyian keményen dolgoztak. De az ajtó nem zárult be előttük, kapnak még lehetőséget a válogatottban, hiszen ősztől kezdődik a világbajnoki selejtezősorozat" - mondta a német szakvezető a havas hegycsúcsok ölelésében fekvő leogangi Steinberg-stadionban tartott sajtótájékoztatóján.

Storck számára saját bevallása szerint a legnehezebb az volt, amikor közölnie kellett a rossz hírt a kimaradókkal. Hozzátette, nem volt könnyű döntés, de a sérülések végül nem befolyásolták a keret kialakítását, mivel mindenki zöld utat kapott az orvosoktól.

A kimaradókkal kapcsolatban a szakvezető elmondta, természetesen csalódottak voltak, hiszen egy álmuk szertefoszlott. Elárulta, az idősebbek, így Korcsmár Zsolt, Gyurcsó Ádám és a kapus Megyeri Balázs elhagyja az edzőtábort, míg a három fiatal, Kocsis Gergő, Sallai Roland és Vida Máté továbbra is a nemzeti együttessel készül. Utóbbi trió elutazik Gelsenkirchenbe is, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodjon, noha a tervek szerint egyikük sem fog pályára lépni a világbajnok németek elleni főpróbán.

"A legfontosabb célunk, hogy a szurkolók elégedettek legyenek a csapattal" - jelentette ki a június 10-én rajtoló franciaországi Európa-bajnokságot illetően Storck. "Persze szeretnénk győzni, és minél több pontot is gyűjteni".

A Eb-keretbe egyedüli újoncként bekerült Bese Barnabásról az MTI érdeklődésére azt mondta Storck, hogy azért nem próbálta ki május 20-án az Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzésen, mert tudja, hogy mire képes az MTK Budapest védője, ahogy korábban Kleinheisler Lászlóról is tudta ezt, mielőtt először bizalmat szavazott volna neki a norvégok elleni pótselejtezőn.

Storck elárulta, kedden este a helyszínen tekinti meg az Eb-csoportrivális osztrákok Málta elleni találkozóját, mert kíváncsi rá, milyen megoldásokat találnak egy zártan védekező csapattal szemben, illetve milyen taktikai formációkat használnak, s ez jobban látszik élőben, mint a televízión keresztül.

Az Európa-bajnokságra 44 év után kijutott magyarok csütörtökig az ausztriai Leogangban készülnek, majd szombaton 18 órától a világbajnok német csapattal találkoznak Gelsenkirchenben. Az Eb-n június 14-én elsőként Ausztriával csapnak össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, végül 22-én Portugália lesz az ellenfelük Lyonban.


A magyar labdarúgó-válogatott 23 fős Európa-bajnoki kerete:

kapusok: Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)
középpályások: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pintér Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Stieber Zoltán (Nürnberg)
támadók: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Gharafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.