Az ima nem hallgattatott meg

  • Madarász János
  • 2016.05.03
  • 19:15
„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megtörjön minket ez a sorozat” – fogalmazott blogjában az 1. Futsal Club Veszprém mestere, Madarász János.

Azt hiszem, az utolsó blogomban azt írtam, hogy jó lenne, ha a rájátszásra nem hátráltatnák a csapatot sérülések és eltiltások, mert célba szerettük volna venni klubunk első bajnoki érmét. Hát az imám nem talált nyitott fülekre. Amikor a legnagyobb szükségünk lett volna arra, hogy teljes kerettel készüljünk a megmérettetésre és valóra váltsuk az álmainkat, az élet keresztülhúzott mindent, amit fel szerettünk volna építeni.

Három mérkőzésünkből egyet sem sikerült megnyernünk, ami valljuk meg, ezekkel a nehézségekkel nem meglepő. Ez még teljes kerettel is iszonyú nehéz lett volna, de így jóval több annál. Szakmailag sajnos ez így teljesen kivitelezhetetlen, mert semmi olyan nem maradt a kezemben, amivel befolyásolni tudnám a körülményeket.

A srácokat is sajnálom, mert érezhetően megviseli őket ez az időszak. Vannak olyan játékosok, akiket egy mérkőzésen belül ki kell facsarnom, mint egy citromot.

Aki tisztában van ezzel a játékkal, az tudja, hogy milyen fizikai és szellemi megpróbáltatásokon kell keresztülmenniük. Én viszont nem vagyok hajlandó megtörni, mert akármennyire is nehéz a helyzetünk, segítenem kell a játékosaimat ebben a nehéz helyzetben. Nem egyszerű, de nem hagyhatom őket cserben. Tudomásul kell vennünk, hogy valamiért ezt hozta nekünk most az élet. Szenvednünk kell, harcolnunk kell, mert kihívásként kell ezt felfognunk a feladatot!

Nyilván most már más célt kell megfogalmaznunk magunkban, olyat, ami hitet ad a folytatáshoz. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megtörjön minket ez a sorozat.

A sport ilyen. Vannak időszakok, amikor minden „happy” és vannak időszakok, amikor meg kell hajolnunk a körülményeknek. Nyertesek csak akkor lehetünk, ha előrenézünk és tanulunk. Jelenleg vannak nálunk jobb csapatok, de nincs ezzel probléma. Most egyet tehetünk: össze kell szorítani a fogakat és küzdeni magunkért, a klubért és a szurkolókért. Nincs miért szégyenkeznünk, hiszen az alapcélt teljesítettük, harcolhatunk a legjobbak ellen.

Viszont látni kell, ha nagyobb célokat akarunk magunknak, akkor be kell fektetnünk játékosokba, mert jelenleg nem vagyunk elég jók. Már most hallani, hogy a Győr, a Szombathely és a Dunaferr megkezdte a játékosok megkeresését különböző helyekről, ami azt mutatja, hogy a következő idényben még jobbak akarnak lenni. Tehát mi sem tétlenkedhetünk.

Összegezve a jelenlegi állapotunkat: a szivárvány picit megfakult, de idővel újra visszatérnek a rendes színei.

Továbbra is hajrá Veszprém, hajrá magyar futsal!

Madarász „Madi” János

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »