Storck: Norvégia a favorit, nincs veszítenivalónk

  • ország-világ
  • 2015.11.11
  • 21:16
  • MTI
A rivális norvég csapatot tartja az Európa-bajnoki pótselejtezős párharc favoritjának Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Norvégia esélyesebb, de jó együttesünk van és készen állunk a meccsre" - jelentette ki a német szakvezető az első, oslói összecsapást megelőző szerdai sajtótájékoztatón.

"Mindenkin azt érzem, hogy rendkívül fókuszált, nincs veszítenivalónk".

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Gera Zoltán a november 12-i Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Storck elmondta, hogy a fejében már megvan a kezdőcsapat, de azt nem hirdette ki, mindössze annyit árult el szokásának megfelelően, hogy a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő játékos, azaz jelen esetben Gera Zoltán tagja lesz a kezdő tizenegynek. A személyi kérdéseket illetően még a 100. válogatottságára készülő Király Gáborra tért ki, elmondása szerint a szombathelyi kapusban száz százaléknál is jobban bízik.

"Azért gondolom esélyesebbnek a norvég csapatot, mert több játékosuk szerepel a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában, mint nekünk" - mondta Storck a riválisról. A norvégok egyik legnagyobb erősségeként a rögzített szituációkat említette.

Arra a kérdésre, hogy mivel lehetne jó eredményt elérni a vasárnapi, hazai visszavágóra, azt válaszolta, az idegenben szerzett gól sokat jelenthet, erre fegyelmezett futballal van esélye csapatának, amelynek majd ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket.

"Nem egy meccsen kell megnyerni a párharcot. Nincs olyan nagy teher rajtunk, ez egy jó lehetőség. Elértük az előzetesen kitűzött célt, azaz a pótselejtezőt" - mondta Gera Zoltán.

Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs és Kleinheisler László (b-j) a november 12-i Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A párharc első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik az 1926-ban megnyitott és legutóbb 2013-ban felújított, 28 ezer néző befogadására alkalmas Ullevaal Stadionban. A visszavágót vasárnap szintén 20.45-től rendezik a Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Németh Krisztián, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám