Storck: Norvégia a favorit, nincs veszítenivalónk

  • ország-világ
  • 2015.11.11
  • 21:16
  • MTI
A rivális norvég csapatot tartja az Európa-bajnoki pótselejtezős párharc favoritjának Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Norvégia esélyesebb, de jó együttesünk van és készen állunk a meccsre" - jelentette ki a német szakvezető az első, oslói összecsapást megelőző szerdai sajtótájékoztatón.

"Mindenkin azt érzem, hogy rendkívül fókuszált, nincs veszítenivalónk".

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Gera Zoltán a november 12-i Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Storck elmondta, hogy a fejében már megvan a kezdőcsapat, de azt nem hirdette ki, mindössze annyit árult el szokásának megfelelően, hogy a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő játékos, azaz jelen esetben Gera Zoltán tagja lesz a kezdő tizenegynek. A személyi kérdéseket illetően még a 100. válogatottságára készülő Király Gáborra tért ki, elmondása szerint a szombathelyi kapusban száz százaléknál is jobban bízik.

"Azért gondolom esélyesebbnek a norvég csapatot, mert több játékosuk szerepel a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában, mint nekünk" - mondta Storck a riválisról. A norvégok egyik legnagyobb erősségeként a rögzített szituációkat említette.

Arra a kérdésre, hogy mivel lehetne jó eredményt elérni a vasárnapi, hazai visszavágóra, azt válaszolta, az idegenben szerzett gól sokat jelenthet, erre fegyelmezett futballal van esélye csapatának, amelynek majd ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket.

"Nem egy meccsen kell megnyerni a párharcot. Nincs olyan nagy teher rajtunk, ez egy jó lehetőség. Elértük az előzetesen kitűzött célt, azaz a pótselejtezőt" - mondta Gera Zoltán.

Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs és Kleinheisler László (b-j) a november 12-i Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A párharc első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik az 1926-ban megnyitott és legutóbb 2013-ban felújított, 28 ezer néző befogadására alkalmas Ullevaal Stadionban. A visszavágót vasárnap szintén 20.45-től rendezik a Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Németh Krisztián, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 44
2. Balatonfüredi FC 43
3. Úrkút SK 43
4. Tihanyi FC 39
5. Ajka Kristály SE 32
6. Balatonalmádi SE 29
7. Gyulafirátót SE 24
8. Fűzfői AK 18
9. Sümeg VSE 18
10. Várpalotai BSK 18
11. Tiac VSE 17
12. Magyarpolány SE 17
13. Csetény SE 16
14. Devecser SE 15
15. Herend 11
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2019. február 22. 14:51
tovább »