„Zsenya” sosem feledi a veszprémi szurkolókat

  • Telekom Veszprém
  • 2015.01.13
  • 19:05
A kézilabdát abbahagyta, de a sporttal nem szakított a korábbi veszprémi közönségkedvenc. Jevgenyij Lusnyikov csodás érzésekkel tekint vissza az itt töltött éveire, s BL-döntőt vár egykori csapatától.

Jevgenyij Vlagyimirovics Lusnyikov, vagy ahogy Veszprémben mindenki becézte, „Zsenya” 2004 és 2011 között hat bajnoki címet, öt Magyar Kupa-elsőségét, 2008-ban pedig KEK-győzelmet ünnepelhetett a bakonyi megyeszékhely kézilabdacsapatával. Az orosz óriás talán még az eredményeinél is büszkébb lehet arra, hogy kőkemény védekezésével, csupa szív játékával, no és a névjegyévé vált ártatlan ábrázatával a szurkolótábor egyik legnagyobb kedvencévé nőtte ki magát.

Lusnyikov öröme a 2010-es bajnokavatón

Kíváncsiak voltunk, jelenleg mivel tölti napjait az egykori védekező specialista, aki rendkívül derűsen fogadta megkeresésünket. Telefonon keresztül is érzethető volt hangján: jól esik számára, hogy három és fél év után is érdekes lehet még a sportszerető közvélemény számára.

Mint ismert, profi kézilabda pályafutását már befejezte, a sporttól azonban nem távolodott el. Az orosz sportminisztérium alkalmazásában egy Moszkva megyei sportiskolában dolgozik. – Fiatal úszókkal és vízilabdázókkal foglalkozom, több mint ötszáz gyerek jár hozzánk. A magyar vízilabdát errefelé is nagyon tisztelik, de én ugyanígy érzek a magyar kézilabda iránt is – válaszolt érthető magyarsággal.

Munkában az óriás

– Folyamatosan követem a Veszprém Bajnokok Ligája meccseit az interneten, nagy rajongója maradtam a csapatnak. Az októberi, Csehov elleni meccs után együtt vacsoráztam a fiúkkal, nagyon jó volt a régi társakat látni. A világháló segítségével egyébként a mai napig rendszeresen beszélek a korábbi játszótársakkal. Nagyon örülök, hogy Iváncsikék nem felejtettek el – jegyezte meg.

Elárulta, nemcsak a kézilabda, hanem a város is gyakran hiányzik neki. – Fantasztikus hét évet töltöttem Veszprémben. A sok bajnoki és Magyar Kupa siker mellett a legszebb pillanatként a KEK-győzelem jut eszembe. Igazából minden szuper volt a magyarországi időszakom alatt, az egyetlen fekete momentum az volt, mikor Marian eltávozott – váltott komorra az egykori kiváló beállós, aki márciusban ünnepli 39. születésnapját.

A hatodik, egyben utolsó bajnoki aranyéremmel a nyakában 2011 májusában

A Cseljabinszkben született sportembert az idei szezonról is kérdeztük. – A jelenlegi keret bombaerős, Carlos Ortega pedig kiváló edző. Bár jelenleg még nehéz jósolni, minimum azt várom, hogy a csapat ismét bejusson a BL négyes döntőjébe. Sőt, szerintem a döntőre is esélyesek a fiúk. Ehhez persze az is kell, hogy a sérülések elkerüljék őket – beszélt az esélyekről, majd a szeretteiről is ejtett néhány szót, végül pedig a drukkereknek is üzent.

Lusnyikov 2011 nyarán Eklemovics Nikolával, Dejan Periccsel és Nagy Kornéllal együtt búcsúzott

– A családom is remekül van. Feleségem szintén a sportminisztérium alkalmazásában dolgozik. A nagyobbik lányom tizenhárom éves, jó tanuló, ő a vívást választotta sportágának. A kisebbik lassan négyéves lesz, most kezdi az óvodát. Kérem, adja át a veszprémi a szurkolóknak az üdvözletemet. Soha nem felejtem el őket, boldog új évet kívánok mindenkinek – zárta jókívánsággal gondolatait.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 20
2. Telekom Veszprém 16
3. Vardar Szkopje 15
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 7
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. február 21. 11:46
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 38
2. Telekom Veszprém 28
3. Grundfos Tatabánya KC 23
4. Csurgói KK 20
5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 19
6. Balatonfüredi KSE 18
7. FTC 16
8. Sport36-Komló 15
9. Dabasi KC VSE 10
10. DVTK-Eger 10
11. Ceglédi KKSE 9
12. Mezőkövesdi KC 6
13. CYEB Budakalász 6
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. február 19. 20:04
tovább »