Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A nyolc közé jutás a románok célja

2014. december 2. 19:03 // Forrás: MTI
A nyolc közé várja csapatát Gheorghe Tadici, a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A szakember az európai szövetség honlapjának kedden elmondta: az elmúlt időszakban nem úgy szerepeltek, ahogy elvárták tőlük, a 2012-es Eb-n és a tavalyi világbajnokságon csak tizedikek lettek, de most szeretnének előrébb, a mezőny első felében végezni.    

Hangsúlyozta, egyértelműen a 2016-os riói olimpiára való kijutás a fő cél. A mostani kontinensviadalon a nyolc, a jövő évi vb-n pedig az első hat közé igyekeznek kerülni, mert akkor részt vehetnek az ötkarikás selejtezőtornán.    

Tadici bízik benne, hogy a rutinos játékosai - például Aurelia Bradeanu, Paula Ungureanu vagy Valentina Elisei - jól együtt tudnak dolgozni a fiatalokkal, Denisa Deduval és Gabriela Perianuval.    

A román válogatott a hétvégén Németországban játszott két mérkőzést, 27-23-ra és 26-23-ra nyert. Cristina Neagu összesen 19-szer volt eredményes - 14-es és 5-ös leosztásban - noha térd- és vállpanaszokkal küzd. Utóbb azt mondta: biztosan játszani fog az Eb-n.    

"Nagyon kemény csoportba kerültünk a norvégok, a dánok és az ukránok mellé, de optimistán várom a tornát" - jegyezte meg Tadici.    

Ha a románok a debreceni csoportban az első három között végeznek, ugyanott játsszák a középdöntőt a magyar-orosz-spanyol-lengyel kvartett legjobb három csapatával.

vehirsport.hu
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.