Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájfutás: az újdonság sem jelentett akadályt

2014. november 26. 20:40 // Forrás: Mérő Edit
November közepén Káld és Bükfürdő területén rendezték meg az V. Thermál Kupa regionális rangsoroló tájékozódási futó versenyt.

A versenyzőknek a két nap alatt összesen négy futamon kellett bizonyítaniuk. Az első napi versenyek kellemes futást lehetővé tevő szálerdőbe invitálták a sportágat kedvelőket, elhanyagolható szintkülönbségek mellett. Második nap azonban igazán különleges terep, a gyönyörű természeti környezetben található bükfürdői golfpálya változatos, technikás pályái várták a résztvevőket.

A Bálint testvérek: Ádám és Benedek is harmadikként zárt - Fotók: Bálint BenceA Bálint testvérek: Ádám és Benedek is harmadikként zárt - Fotók: Bálint Bence

További érdekességként a versenyt – a sokak által még nem próbált – érintés nélküli SI rendszerrel bonyolították le. A pontfogások ebben az esetben az ellenőrző pontok fizikai érintése nélkül, csak a nagyjából egy méteren belüli megközelítésükkel történnek, gyorsabb futást, viszont nagyobb odafigyelést igényelve a versenyzők részéről. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy olyan oldalról megközelítve a pontot, ahonnan a kódja nem látszik, a chip érzékeli a pontfogást – az ember pedig gyanútlanul fut tovább… (A rossz pontfogás viszont a versenyből való kizárást eredményezi a kiértékeléskor.)

Németh Zsoltné arany-, Makai Anna bronzérmet szerzettNémeth Zsoltné arany-, Makai Anna bronzérmet szerzett

A rendszer működését az első futam előtt bemutatták az érdeklődők számára, így a kezdő, vagy tájfutást most először kipróbálók is elsajátíthatták az új technikát.

Németh Zsolt harmadik lettNémeth Zsolt harmadik lett

A megmérettetésen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület néhány tagja is részt vett, szinte mindannyian dobogós helyen végezve.


Veszprémi eredmények:

F12C: Bálint Ádám 3.
F14B: Bálint Benedek 3.
F45: Németh Zsolt 3.
N45: Németh Zsoltné 1., Böröczkyné Makai Anna 2.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.