Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bukfenc olimpia Veszprémben

2014. október 25. 16:24
A veszprémi önkormányzat és a Veszprémi Torna Club Közhasznú Egyesület ügyességi versenyre hívta a város valamennyi óvodását és az általános iskolák alsó tagozatos diákjait.

A szervezők a nagy tornász múlttal rendelkező városokhoz – Budapest, Békéscsaba – hasonlóan Veszprémben is szeretnének hagyományt teremteni. Így született meg az ötlet, hogy minden évben ügyességi sorversenyt rendezzenek, melyen az óvodák és az általános iskolák alsós csapatai megmutathatják a náluk folyó testnevelési munka hatékonyságát, a kisgyerekek mozgáskultúrájának színvonalát.

A „Bukfenc olimpia 2014” elnevezésű verseny másik célja a torna, mint alapsport népszerűsítése, és a tornász utánpótlásbázis szélesítése, a tehetséges gyerekek felfedezése.

Minden intézmény tízfős csapattal nevezhet. A nevezési határidő: 2014. november 5. A megmérettetés helyszíne a stadion munkacsarnoka (Veszprém, Wartha Vince u. 3.) lesz.

Az óvodák délelőtt 10 órától, általános iskolák alsó osztályos csapatai délután 14 órától versenyeznek majd legfeljebb két óra tartamban.

A viadalon mindkét kategóriában egy-egy győztes csapat lesz, de az első három csapat olyan nyereményekhez jut, melyek segítik majd az iskolában folyó testnevelési munkát. Emellett a résztvevő gyerekek valamint, az iskolák is ajándékot és oklevelet kapnak emlékül.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.