Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem fellebbez tovább az FTC, a KEK-ben folytatja

2014. október 4. 15:59 // Forrás: MTI
A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetői úgy döntöttek, nem fellebbeznek az európai szövetség (EHF) másodfokú döntése ellen, amelyben elutasította a magyar klub óvását a Bajnokok Ligája selejtezőjében történtek miatt. Így biztossá vált, hogy az FTC a KEK-ben folytatja szereplését.

A Lipcse elleni BL-selejtezőben büntetőpárbajban alulmaradó zöld-fehér klub honlapjának pénteki híre alapján az egyesület megkapta a fellebbviteli bizottság csütörtöki döntését írásban. Ebben a testület elismerte, hogy a hazaiaknak a hosszabbítás végén esett, döntetlent és ezzel hetespárbajt érő gólja a bizonyítékok alapján a dudaszó után esett, ám úgy vélte, a játékvezetők a nagy hangzavar és a fülükben lévő fülhallgató miatt nem hallották biztosan a dudaszót, és így közösen úgy döntöttek, hogy a gól érvényes. A bírók döntését pedig a fellebbviteli bizottság csütörtökön elfogadta.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a másodfokú ítélet ellen azért nem fellebbez, mert az eljárási szabályok szerint a végleges döntésre az EHF által működtetett választott bíróságnak három hónap áll rendelkezésére, márpedig addigra két BL-fordulót lejátszanak, így "gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy a csapat a Bajnokok Ligája sorozatban folytassa a küzdelmeket".    

A Lipcse elleni szeptember 21-ei BL-selejtező hosszabbításának végén történtek miatt az FTC már a mérkőzés után jelezte óvási szándékát. Az EHF helyszíni ellenőre, a cseh Jiri Konecny írásba adta, hogy az EHF nevében befogadta az óvási szándékot és az 1000 eurós óvási díjat. Ugyancsak írásban jelezte: az FTC-nek elegendő másnap 17 óráig beadnia az óvási anyagot, amelyet végül délig e-mailen és faxon is eljuttattak az EHF-hez.    

Az európai szövetség azonban először formai okokra hivatkozva elutasította az óvást, azzal az indokkal, hogy a mérkőzés végét követő egy órán belül nem érkezett be az óvási anyag. Jeney Zsolt Ákos szakosztályvezető akkor közölte, fellebbeznek az óvás elutasítása ellen. Ennek nyomán az EHF utóbb jelezte, mégis szabályos volt az óvás, így a szervezet elrendelte az ügy első fokú tárgyalását.    

Ebben a szakaszban a lipcsei BL-selejtező delegáltja, Konecny volt hivatott dönteni, aki az FTC érveivel alig foglalkozott. Konecny összefoglalva annyit írt le indoklásképpen, hogy a két játékvezető döntése az volt: 69:59 percnél a labda áthaladt a gólvonalon, így szabályosnak minősítették a találatot. Ebből kifolyólag Konecny a mérkőzés végeredményét első fokon helyben hagyta.    

Erre azonnal fellebbezett az FTC, ám a fellebbviteli bizottság csütörtökön elutasította a magyar csapat beadványát.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.