Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiss Kata bajnoki ezüstérmet szerzett

2014. szeptember 8. 17:43 // Forrás: Lehoczky Szilveszter
A VKE-Nelson Veszprémi Kerékpáros Egyesület fiatal versenyzője ezüstérmet szerzett a 2014. évi XCO Országos Bajnokságon.

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség a 2014. évi XCO Országos Bajnokságot az egyik legrégebbi MTB-os egyesülettel, a Plis Cross-Country Clubbal karöltve rendezte meg a Pilis ösvényein.

Mint minden hazai utánpótláscsapat, a veszprémi VKE-Nelson is nagyon készült az év legrangosabb eseményére, melyen eldőlt, hogy 2014-ben kik húzhatják magukra a magyar bajnoki mezeket. 

Bokros Csenge csuklótörése miatt nem tudott harcba szállni a bajnoki címért, de több junior korú versenyzőnknek is volt esélye a dobogós helyezésnek, ami nagy fegyvertény, hiszen első versenyszezonjukat gyűrik. 

Kiss Kata a legutóbbi kupafutamon a nehéz borsodnádasdi pályán egy másodperccel csúszott le a 2. helyről, Egressy Domonkos pedig rutinos nagykovácsi ellenfelével meccselt a dobogó harmadik fokáért, melyről végül a befutót megelőző hajrában maradt csak le. Pálinkás Tamás és Szabó Csaba Dávid is motivált volt a pályabejárást követően, mindkettőjüknek tetszett a kijelölt versenypálya és jó esélyük volt javítani korábbi eredményeiken.

Az U11-es mezőnyben újonc Szőr-Vajda Bence is nagy várakozással állt a versenynap elé, hiszen végre minden kategóriának, így nekik is külön, életkoruknak megfelelő nyomvonal lett kijelölve. U17 és U19-es csapattársunk Zoboki Péter, illetve Takács Balázs is megtalálta számítását a nemzetközi színvonalú pályán, hiszen ugratók, letörések és sziklakert tették izgalmassá és egyben élvezetessé versenyüket.

A verseny napján igazi nyári napsütés, a pályán pedig meleg és por várta a versenyzőket. Minden kategóriában szép számmal indultak a bajnoki címért, mind az utánpótlás, mind a felnőtt korosztályokban. 

Szőr-Vajda Bence korosztálya legkisebbjeként 12. helyén ért célba. Sajnos az U13-as fiiúk messze alulteljesítettek formájukat, Egressy Domonkos a 13., Szabó Csaba Dávid a 14., Pálinkás Tamás pedig a 19. helyen végzett.


Kiss Kata ezúttal fejben is összeszedett volt és köszönhetően felkészültségének kis híján felért a bajnoki címig. Végig jól tartotta magát és sorra előzte eddig legyőzhetetlennek hitt ellenfeleit és alig 20 másodperccel lemaradva az első helyről a magyar bajnoki dobogó második fokára léphetett.

Sajnos Zoboki Péternek hamar véget ért a verseny, mert a rajtot követő csapatásban felkenték az első kanyar előtti kordonra és bár az első kört hősiesen végigküzdötte, sérülései miatt feladni kényszerült a futamot. Szerencsére Takács Balázsnak jobban kijött az elit U19-esek versenye, ahol a kiváló 9. helyen végzett.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.