Fellépne a dobogóra az 1. FCV

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2014.08.29
  • 12:17
Hétfőn (18:30) az újonc Békéscsaba vendéglátójaként kezdi meg az első osztályú futsal-bajnokság idei küzdelmeit a Veszprém.

Szeptember 1-jén nemcsak az iskolákba csöngetnek be, a veszprémi futsalosok számára is megkezdődik az idény. Ami pedig ennél is érdekesebb, de korántsem örömteli: idén ősszel csak ebben a sportágban láthatunk NB I-es mérkőzéseket a bakonyi megyeszékhelyen. Ugyanis, mint ismert, az első osztályú női kézilabda megszűnt városunkban, a VESC kiesett a női röplabda élvonalból, a címvédő MKB-MVM Veszprém pedig – a SEHA-ligában való indulása miatt – csak tavasszal (a rájátszásban) csatlakozik az első osztályú férfi kézilabda-bajnokság küzdelmeihez.

No, de térjünk vissza az 1. Futsal Club Veszprémhez: a társaság zánkai edzőtáborral és számos edzőmeccsel készült a szezonrajtra. Bizakodásra adhat okot, hogy egy alkalommal a bajnok Berettyóújfalut is sikerült két vállra fektetni a Március 15. utcai sportcsarnokban. – Kiválóan sikerült a felkészülésünk. Nagyon keményen edzettek a fiúk, mindent megtettek azért, hogy ebben az idényben is sikeresek legyenek – fogalmazott Madarász János, majd hozzátette: az előző idényben példátlan sérüléshullám érte a társaságot. Tizennégy játékosából hatan maradtak hadra foghatóak a bajnoki hajrára, ezért szükségesnek látta a keret megerősítését.

Madarász János még előrébb lépne csapatával

Ennek megfelelően négy játékost is igazolt a gárda. – Németh Péter nagy tapasztalattal rendelkező, kimondottan jó futsalos, akitől azt várom, hogy a pályán szavakkal és a játékával is segítse az alakulatot. Amennyiben teljesen felépül a műtétje után, hatalmas erőssége lesz a Veszprémnek. Vas Ádám U19-es válogatott játékos, minden képességé megvan ahhoz, hogy kiváló játékossá váljon, mentálisan azonban még erősödnie kell. Szükségem volt továbbá egy ballábas játékosra, így került hozzánk Bánfalvi Balázs, akinek védekezésben kell még sokat fejlődnie. Cseh Ádámot a VFC USE irányította hozzánk. A tehetséges, de nagyon fiatal fiúval vélhetően idén még nem számolhatok, de ő lehet a jövő embere – beszélt az 1. FCV vezetőedzője az érkezőkről.

Ha egy szobrászéhoz hasonlítjuk Madarász veszprémi munkáját, elmondhatjuk, hogy a tavalyi évben a márványtömb megmunkálása volt a fő feladata, idén pedig már az a célja, hogy valódi műalkotás kerüljön ki a kezei közül. – Nagyon tetszik a hasonlat. Tavaly a nulláról kezdtem meg a csapatépítést, kijavítottuk a hiányosságainkat, s eljutottunk odáig, hogy időnként már a legjobbak is fel tudtuk venni a versenyt. Ebben az évben az a fő feladatunk, hogy játékminőségben is fejlődjünk, hiszen csak így tudjuk utolérni az előttünk végzett együtteseket. Mindez természetesen nem megy egyik napról a másikra, de nagyon sokat dolgozunk. Rengeteget gyakoroljuk a forgásos, labdatartásra épülő szituációkat, s próbálom megtanítani gondolkodni a játékosaimat. Jelenleg a taktikai elemekkel kell foglalkoznunk, hiszen a fiúk még nem elég tapasztaltak. Később pedig majd a mentális, pszichikai felkészítés kerülhet előtérbe – vetítette előre.

Az előző idényben elért negyedik helyezés minden várakozást felülmúlt, Madarász azonban a 2014/15-ös évadban ennél is fényesebb sikerre (medálra) vágyik. – Nagyon szép eredményt értünk el, kevesen gondolták volna, hogy idáig jutunk. De, ha már így alakult, szeretnénk még előrébb lépni. Nem elégedhetünk meg azzal, amit eddig elértünk, arra kell törekednünk, hogy még jobbak legyünk. Ha a sors úgy hozzá, ne érjük be a bronzéremmel se, hanem szálljunk harcba a még fényesebb medálért. Azonban ha úgy leszünk harmadikok, vagy negyedikek, hogy mindent kiadtunk magunkból, akkor úgy sem lehet bennünk hiányérzet. Ezzel együtt kimondhatjuk: mindenképpen a dobogón szeretnénk végezni – nyomatékosította.

A tízcsapatosra csökkentetett mezőnyben továbbra is a címvédő Berettyóújfalu és a korábbi évek „örökös bajnoka”, az ETO a favorit. – Mindkét említett együttes a mezőny előtt jár, hiszen naponta kétszer edzenek, s tudnak videózni, elemezni is. Nehéz őket utolérni, de mi tavaly is bizonyítottuk, hogy nem ijedünk meg tőlük sem. Ami nehézséget okozhat számunkra, hogy mostantól mindenki oda fog figyelni ránk. Biztos vagyok benne, hogy a papíron gyengébb együttesek is szívósabban védekeznek majd ellenünk, s jobban fognak koncentrálni. A lécet azonban mi raktuk ilyen magasra, tartani is akarjuk, ugyanis szeretjük a kihívásokat – jegyezte meg.

Hétfőn (18:30) a Békéscsabát fogadja a Veszprém a Március 15. utcai sportcsarnokban, a belépés továbbra is ingyenes. – Bár a sportban könnyen borulhat a papírforma, kijelenthető, hogy kötelező a három pont az újonc ellen. Nem becsüljük le az ellenfelet, tiszteljük őket. Ugyanakkor azt gondolom, hogyha a csapatom azt nyújtja, amit tud, nem lehet különösebb probléma – vélekedett a szakember, aki elmondta, plusz motivációt jelentett számukra, hogy az idény során egyre csak gyarapodott a szurkolótáboruk.

– Továbbra is nagyon számítunk rájuk, hiszen vannak mérkőzések, amikor nehéz pillanatokat élünk át, hátrányba kerülünk, s ilyenkor nagyon sokat jelent számunka a drukkerink biztatása. Elképesztően sokat tudnak lendíteni a teljesítményünkön, mi pedig mindig azon leszünk, hogy kiszolgáljuk őket. A legnagyobb elismerés számunkra, amikor a szurkolóink elégedetten távoznak a csarnokból – hangsúlyozta. 

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 7
2. 1. FC Veszprém 6
3. Nyírgyulaj KSE 5
4. Aramis SE 3
5. BME-BT FC 1
utolsó módosítás 2019. február 21. 09:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. február 13. 14:54
tovább »