Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét óriási mezőny a kézilabda-fesztiválon

2014. augusztus 4. 9:24
Húsz ország több mint 164 csapatával idén már a 18. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált augusztus 12-18. között.

A torna Veszprém város kiemelt rendezvénye dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint, többek között dr. Bohács Zsolt, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke, Porga Gyula polgármester, Vetési Iván az MKSZ elnöke és Andorka Sándor, az EHF játékvezetői Bizottságának elnöke védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiváljára ebben az évben eddig húsz ország több mint 164 csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás-együttesei is vannak összesen hét korosztályban, férfi/fiú és női/lány kategóriákban. A játékvezetést az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) biztosítja egy nagyjából 24 fős csapattal, amelynek tagjai több országból érkeznek.

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. A központ, Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Ajka is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen tizenhárom sportcsarnokban. A helyezett csapatok érem-, oklevél- és kupadíjazásban részesülnek, a legjobbak pedig értékes sportfelszereléseket is kapnak. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. A sport mellett számos szabadidős program közül is választhatnak a résztvevők.

A kézilabda fesztivál az EHF kiemelt nagyrendezvénye, amely egyben az EHF „Young Referee” programjának vizsgabázisa

– Mára a Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda fesztiváljává vált, ahol a magas színvonalú, kizárólag beltéren lejátszott mérkőzéseken túl megannyi speciális programmal gondoskodunk arról, hogy a nálunk eltöltött hat nap egy életre szóló élmény legyen. A Cell-Cup egy olyan esemény, amelyen diákként több, később profi kézilabdás is megfordult. Minden gyerek vágya Császár Gábor vagy Grebenár Gábor válogatott játékosok nyomdokaiba lépni. A Cell-Cup központja Veszprém, a királynék városa, amely a bajnokok ligájában résztvevő MVM-MKB Veszprém kézilabda csapatának otthona. Tehát minden adott, hogy a résztvevő játékosok, csapatvezetők, szülők, nézők élményekkel gazdagodjanak, hiszen ez a torna mindenkié, a Cell-Cupon nincsenek vesztesek!” – mondta Süle Nándor, a torna ötletadója és főszervezője.

Az elmúlt tizenhat évben 1504 csapat 24.940 versenyzője látogatott el a rendezvényre összesen 41 országból.

A Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 1997. augusztus 17-én indult útjára a Vas megyei Celldömölk városában. Ebben az évben négy korosztályban 42 együttes szerepelt az eseményen hét országból. A színvonalas rendezésnek köszönhetően a résztvevő csapatok száma folyamatosan nőtt, így a kisvárosi helyszín már nem bizonyult elegendőnek a fesztivál lebonyolításához. Előbb Pápára, majd 2005-től Veszprémbe költözött a Cell-Cup, a részvevő országok száma pedig egyre többször közelítette meg a húszat.

A szervezők mindig is fontosnak tartották az esemény fesztivál jellegét, azaz a sport mellett kulturális és szabadidős programot is kínáltak a sportolóknak és a vendégeknek.

vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.