Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új helyszín, új tehetségek

2014. július 9. 22:39 // Forrás: Németh Attila
A Táncsics Mihály Szakközépiskola tornatermében találtak új otthonra a Veszprémi Dózsa birkózói, és már új reménységei is vannak a klubnak.

Nem volt könnyű dolga a hat évtizedes múltra visszatekintő klub birkózóinak, hiszen a Botev általános iskola tornaterméből kapacitáshiány miatt költözniük kellett, de végül a Táncsics Szakközépiskolában új otthonra találtak, ahol hétfőn 17:30-tól és csütörtökön 17:00-tól várják a birkózás után érdeklődő fiatalokat.

Év elején Újpestre igazolt a klub kadet világbajnok birkózója, Németh Zsanett, aki magyar női birkózás első világbajnoka volt. A Veszprémi Dózsa elnöke, Faragó Zsolt elmondta, a klub amíg tudta, biztosította Zsanett felkészülésének feltételeit, de a kiváló birkózó az elmúlt években a junior és a felnőtt élvonal egyik legjobbjává vált, ami már egy magasabb szintű finanszírozást és szakmai munkát igényel. Meleg szívvel engedték el Zsanettet, aki továbbra is jó kapcsolatot ápol a veszprémiekkel.

Nem marad azonban a veszprémi birkózás tehetségek nélkül, hiszen több fiatal is bontogatta szárnyait a tavaszi szezonban. Az egyik legígéretesebb tehetség a 2006-os születésű Kiss Attila, aki még a gyermek korosztályban versenyez, de már az idősebbek között is megállja a helyét.

Május 24-én, Győrben rendezték a Sillai László Emlékgálát, ahol 24 egyesület 248 versenyzője vett részt. A magyar csapatokon kívül cseh és szlovák birkózók mérték össze erejüket, a veszprémi Kiss Attila 13 induló közül a döntőbe jutott. Több tus és technikai fölényt hozó győzelmét követően a döntőben nem sikerült nyernie, így másodikként zárt, de birkózására felfigyeltek a szakmabeliek.

A Veszprémi Dózsa birkózói a Magyar Birkózó Szövetség által létrehozott centrum rendszer keretében rendszeresen járnak Tatabányára edzésekre, ahol a helyi és a győri birkózókkal együtt, a szövetség szakmai iránymutatása alapján készülnek, és fejlesztik a szakmai munkát. 

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.