Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetközi gyermekvédelmi sporttalálkozó Zánkán

2014. június 14. 22:19 // Forrás: MTI
Nemzetközi gyermekvédelmi sporttalálkozó kezdődött pénteken Zánkán, a rendezvényen öt ország állami gondozásban élő diákjai mérhetik össze képességeiket - mondta Nagy Anna külügyi szóvivő az MTI-nek.

 A visegrádi négyeknek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezésében tartott háromnapos sporttalálkozóján a szlovák, a cseh, a lengyel és a magyar diákok mellett a Kárpát-medencei "nemzeti összetartozás" alapján a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványtól érkező romániai fiatalok is részt vesznek.    

A zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban négy sportágban versenyezhetnek a gyerekek: labdarúgásban, röplabdában, atlétikában és asztaliteniszben.    

Az ifjúságvédelmi és nevelőszülői hálózatban élő diákok sporttalálkozóját a Magyar Olimpiai Bizottság kezdeményezte Monspart Sarolta tájfutó világbajnok közreműködésével, és a Köztársasági Elnöki Hivatal támogatásával szervezték meg.

A külügyi szóvivő elmondta: a négy visegrádi országot negyven-negyven fiatal képviseli Zánkán. Úgy fogalmazott: a rendezvény a "visegrádi négyek következő generációjának" találkozója, és jó kiindulópont ahhoz, hogy együttműködésük valóban élő kapcsolat legyen.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.