Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Száz induló a Veszprém megyei bajnokságon

2014. június 8. 12:25 // Forrás: Sisak Zsófia
Az elmúlt hétvégén negyedik alkalommal rendezték meg a Pétfürdő Kupa elnevezésű megyei Taekwon-do bajnokságot.

A megmérettetésre hét klub nevezett: a Herendi Porcelán SK, a Veszprémi TKD SE, a Litéri Farkasok TKD Klub, a Darazsak TKD, a Várpalotai TKD Klub, a Székesfehérvári TKD Klub és a Péti Sólymok. 

EskütételEskütétel

A viadalra gyermek-, serdülő, ifi és felnőtt kategóriákban, egyéni- és csapat formagyakorlatban, valamint törés versenyszámban lehetett nevezni – utóbbi esetében csak az ifjúsági és felnőtt korosztály indulhatott. A formagyakorlatoknál az indulók kisebb csoportokra lettek osztva, hogy lehetőség szerint mindenki hasonló szintű versenyző társakkal kerülhessen össze. A törés ezúttal kicsit eltért a többi versenyen megszokottól, mert az erő- és a speciáltechnikai részt összevonták a szervezők: a kézzel és lábbal történő erőtörésnél tetszőleges technikával lehetett operálni, míg a speciáltechnikánál mindenkinek azonos, magassági akadály fölött átugorva, oldalirányú rúgással (nomo yop-chagi) kellett a műanyag deszkát eltörni. A három gyakorlat pontjai összeadódtak, ez alapján dőlt el a verseny végeredménye.

Az egyik legfiatalabb indulóAz egyik legfiatalabb induló

Kereken száz versenyző állt tatamira, ami nagyon örömteli, főként annak tükrében, hogy manapság rengeteg sportágban – köztük Taekwon-doban is – küzdenek a szervezők az alacsony indulószámmal.

– Úgy gondolom azért lett ilyen népszerű ez a verseny, mert mindenki jól érzi itt magát. Családias a légkör, ezért szívesen jönnek ide. A verseny után csak pozitív visszajelzéseket kaptam, a jövőben is megteszek mindent azért, hogy ez így is maradjon. A következő megyei bajokság idén október végén várható, amit ezúttal küzdelem versenyszámban fogunk megrendezni – nyilatkozta az esemény után Enyingi László, a Péti Sólymok vezetőedzője.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.