Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Fejlődtek, de még sok munka vár rájuk

2014. június 1. 14:41
Mindhárom korosztályban befejeződtek az utánpótlás futsal-bajnokságok küzdelmei.

– Apró hiányérzetünk van, amikor a szezon végén visszatekintünk utánpótláscsapataink 2013/14-es szereplésére. Csapataink elérték a minimális célt, amit kitűztünk eléjük a szezon kezdetkor, ám az U17-es gárda csak hajszállal maradt le a középdöntőről. A bajnokság során volt részünk óriási sikerben és kudarcban egyaránt. Ez az év összekovácsolta csapatainkat, rengeteg élményt szereztünk és sok barátság született nem csak csapatársakkal, hanem az ellenfél játékosaival is – foglalta össze a mögöttünk hagyott idényt Finta Péter utánpótlás szakmai vezető, az NB I-es felnőtt csapat játékosa.

Az U19-es együttes a negyedik helyen végzett. Rengeteg dolog nehezítette a bajnokságot, hiszen az érettségire való felkészülés nem csak az edzésekre járást, de még a bajnoki mérkőzéseket is befolyásolta. Volt olyan torna, ahol minden mérkőzésüket megnyerték, de akadt olyan sorozat is, ahol egyet sem sikerült. Az esetenként hiányzókat az U17-es csapatból pótolták. A két évvel fiatalabbak pedig felnőttek a feladathoz, s kimondottan jól teljesítettek.

Az U17-es alakulat harmadik lett az Aramis és a Rába ETO mögött. Mindkét ellenféllel jó mérkőzéseket játszottak. A második hely sorsa is csak az utolsó tornán, az ETO ellen dőlt el. A kisalföldiek egy szerencsés góllal 1-0 arányban nyertek, így nem sikerült bejutni az ország legjobb csapati közé.  Finta Péter külön kiemelt két fiatal tehetséget – Erdősi Xavért és Sándor Dánielt – akik felnőtt csapat keretéhben már felkészülési mérkőzésen is pályára léptek. – Sok munka vár még rájuk, de a személyük jó példa arra, hogy a felnőtt csapat kapuja nyitva áll bárki számára, aki rendesen dolgozik – fogalmazott Finta.

Az U15-ös gárdának akadt talán a legnehezebb dolga, amelyet az alsóbb korosztályok hiánya miatt újra kellett építeni. Nehezen állt össze ez a társaság, melynek riválisai régebb ideje futsaloznak a mieinknél, így valamivel előrébb is tartanak a munkában. Ennek ellenére ők si „szállítottak” szép eredményeket, s a Jánossomorját megelőzve végül ötödikként zártak csoportjukban.

– Csapataink fejlődtek, de látható volt, hogy rengeteg munka vár még ránk. Külön hangsúlyozni szeretném az edzésre járás fontosságát, hiszen csak sok gyakorlással tudunk előre lépni. Köszönöm az edzőtársaim, a segítők és a szülők egész éves munkáját. Gratulálok mindenkinek a szezonban nyújtott teljesítményéért. Bízom benne, hogy a közösen végzett munkával szép eredmények várnak a veszprémi futsalra – tette hozzá a szakember. 

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.