Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bravúros győzelemmel kezdett a Szeged

2019. szeptember 14. 19:18 // Forrás: MTI
A Szeged házigazdaként 31-28-ra legyőzte a Barcelonát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton.

Férfi BL, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Barcelona (spanyol) 31-28 (18-11)

A magyar szurkolók "Köszöntünk itthon, Thiagus" felirattal üdvözölték a katalánok brazil játékosát, Thiagus Petrust, aki 2015 és 2018 között a Szegedet erősítette. A sajtótribünön egy hely üresen maradt, és a klub egy koszorúval, a drukkerek pedig egy drapériával emlékeztek Simon Józsefre, a Nemzeti Sport júliusban elhunyt kézilabda-szakírójára.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A szegediek közül az izlandi Stafan Sigurmannsson, a horvát Alen Blazevic és az orosz Dmitrij Zsitnyikov is hiányzott sérülés miatt. A házigazdák ennek ellenére - a nyári szünetben visszatért - Mikler Roland bravúros védéseinek és a spanyol Jorge Maqueda góljainak köszönhetően remekül kezdtek. Kiváló védekezésükkel a 22. percben már hat góllal vezettek (14-8), amit a szünetig tovább növeltek.

A második felvonásban tíz percig kitartott a szegediek lendülete (23-17), azt követően viszont felzárkózott a Barcelona. A Mikler helyére beállt Mirko Alilovic is remekül védett, erre alapozva csapattársainak végül sikerült három találatot megőrizniük az előnyükből. Bár a katalánok a hajrában egy gólra felzárkóztak, az utolsó percekben a Szeged támadásban és védekezésben is hatékonyabbnak bizonyult és nagy bravúrral győzött.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A mezőny legeredményesebb játékosa a Barcelona francia beállója, Ludovic Fabregas volt nyolc góllal, a szegediek közül a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda hétszer volt eredményes.

Az előző idényben ezüstérmes Telekom Veszprém vasárnap hazai pályán az ukrán Motor Zaporizzsja ellen kezdi meg szereplését a BL-ben, a Szeged pedig jövő vasárnap a Paris Saint-Germain vendége lesz.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.