Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelemmel rajtolt a Telekom U21 – Palasics megbabonázta Harsányit

2019. szeptember 14. 13:03
Kimagasló kapusteljesítményének is köszönhetően, végletekig kiélezett küzdelemben 26-24-re diadalmaskodott a Telekom Veszprém U21 a Tatai AC felett szombaton délidőben a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 2019/2020-as nyitányán.

Szombaton délidőben a Tatai AC gárdája ellen rajtolt el az idei évi kiírásban megyeszékhelyünk „fiatalabbik alakulata”, a Telekom Veszprém U21 a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában. A mérkőzésre Gulyás István szövetségi kapitány mellett David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője, valamit Perez Carlos másodedző is kilátogatott.

Az újdonsült vezetőedző, Gulyás Péter, s az edzősegédként debütáló Momir Ilics már a nyitómérkőzésen bizalmat szavazott több újonnan igazolt reménységnek is: Ilics Zoran mellett Bodor Márk és Sisa Erhard is kezdőként villanthatott. Az ellenfél soraiban pedig ott szerepelt az exveszprémi jobbszélső, a több mint százszoros magyar válogatott Iváncsik Tamás, illetve a nemzeti mezt közel kétszázszor magára öltő Harsányi Gergely is.

A kék mezes tatai kézilabdázók támadásával vette kezdetét az összecsapás. Palasics Kristóf kapus rögvest védéssel mutatkozott be a hazai közönségnek, ám a kipattanó utáni kontrából az új szerzemény Sisa Erhard a kapufát bombázta meg. Iváncsik Tamás nevéhez fűződik a mérkőzés első találata, amelyre a szintén új Ilics Zoran azonnal felelt. Hornyák hetesből kíméletlenül tüzelt, a harmadik igazolás Bodor pedig átlövésből köszönt be. A félidő felénél járva abszolút kiegyenlített volt a játék, motiváltan küzdöttek a felek (14. perc: 7-7).

Öt perccel később, Sisa találatával eggyel már ment a Veszprém, de a rutinos Harsányinak szinte azonnal sikerült is kiegyenlítenie. Palasics ezúttal egy dupla védéssel rukkolt elő, Szuharev pedig pályára lépése után, rögvest be is vágta stílusosan. Hornyák hetesből második próbálkozását is gólra váltotta, Szuharev újabb találatával pedig egyben a félidei 15-14-es eredményt is beállította.

Lelkiismeretesen őrizte a veszprémi portát Palasics Kristóf (Archív fotó)Lelkiismeretesen őrizte a veszprémi portát Palasics Kristóf (Archív fotó)

Telekom-hetessel vette kezdetét a második játékrész: Hornyák harmadszorra ejtéssel is gólt szerzett. Harsányi próbálkozásait sorra csak hárította Palasics Kristóf, nem úgy, mint Melnyicsukét a vendég kapus a túloldalon (37. perc: 19-16).

A piros mezesek mint akik vért ittak, úgy küzdöttek, míg a vendégek kissé görcsösen, kapkodva játszottak. Az ezt követő minutumok mindkét oldalon a hálóőrökről szóltak, védésre védéssel feleltek a kapukban. Nem sokkal később a játékvezetők hétméterest ítéltek a vendég alakulatnak, Harsányi állt oda, de Palasics ekkor is megbabonázta (42. perc: 21-16).

Időt is kért a kék mezesek mestere, Sibalin Jakab. Amivel némileg ki is zökkentették a hazaiakat. Hornyák, illetve Dobi is hetest hibázott, a vendégek pedig egyre csak zárkóztak (50. perc: 22-21). Szrnka kiállítása után Harsányi még emberelőnyben sem tudott kifogni Palasicson. A hajrára pedig ismét összeszedte magát a Telekom U21, Ilics, Hornyák, majd Melnyicsuk után az ifjú Bakos Bálint zárta a sort: így múlta felül a Veszprém 26-24-re a rutinos tatai alakulatot.

A következő fordulóban, mához egy hétre – szeptember 21-én, szombaton 13.00 órakor – , a városi nagy rivális, a Tombor Csaba vezette Veszprémi KKFT együttese a Március 15. úti sportcsarnokban készül majd „vendégül” látni a „kis Telekomot”.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 1. forduló.
Telekom Veszprém U21–Tatai AC 26-24 (15-14)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 100 néző. Vezették: Horváth Zoltán, Simó András.
Telekom U21: Palasics – Hornyák 7 (5/4), Ilics Z. 5, Bodor 3, Szűcs B. 1, Melnyicsuk 4, Sisa 1. Cserék: Kovács L. 1, Bakos 1, Szrnka 1, Szuharev 2, Dobi. Edzők: Gulyás Péter, Momir Ilics.
A Tata legeredményesebb góldobói: Schekk András 6, Tass Barnabás 5, Iváncsik Tamás 4. Harsányi Gergely 4. Edző: Sibalin Jakab.
Hétméteresek: 6/4, ill. 1/0.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.


Így értékelte a látottakat

Gulyás Péter, a Telekom Veszprém U21 vezetőedzője: – Úgy gondolom, első mérkőzésnek abszolút jó volt a mai. Igaz, eléggé hullámzó volt a csapat teljesítménye, de úgy vélem, hogy a védekezés a második félidőre már kezdett összeállni, s a kapusunk is kimagasló teljesítményt tudott produkálni. Egy rendkívül jó ellenfelet sikerült legyőznünk. Dolgozunk tovább, nem bízzuk el magunkat.

Simon Dani
Domján Attila
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.