Nagybetűs csapatként nyert tornát a Hoya

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2019.09.08
  • 14:23
  • veszpremkosar.hu
A szombat esti fináléban a TF Budapest ellen aratott 107-84-es diadalával megnyerte városunk másodosztályú férfi kosárlabdacsapata a II. HOYA – Yuniku Felkészülési Tornát.

Péntekek késő délután kezdetét vette a hazai szervezésű, négycsapatos II. HOYA – Yuniku Felkészülési Torna a Vetési Gimnázium sportcsarnokában – számolt be a veszpremkosar.hu. Még azon a napon, az első elődöntőben a tavalyi idényben még az NB I A csoportjában bizonyító TF Budapest 105:97 arányban felülmúlta a Budapesti Honvéd SE-t: ezzel egyben kvalifikálta is magát a szombat esti fináléba.

A fiatal tehetség, Füzi Róbert

A második elődöntőben a bajnoki ezüstérmes, Hepp Kupa-címvédő együttesünk az MTK Elite Basket alakulatával nézett farkasszemet. Szoros végjátékot követően pedig végül a vendéglátó diadalmaskodott 100-95-re.

A szombat délutáni bronzmérkőzésen így a MTK az Honvéd alakulatával mérkőzött meg: az összecsapás pedig 93-73 arányban az előbbi fővárosi csapat javára dőlt el, így a bronznak tehát az MTK örvendhetett.

Mindezek után következhetett a várva várt finálé: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – TF Budapest! Már a bemelegítés alatt is érezni lehetett, hogy forró hangulatú, parázs mérkőzés szórakoztatja majd a kilátogató nézőket. S ha a kezdősípszóval egy időben „rászakadt az ég” csarnokunkra, játékosaink szívét minden bizonnyal nyári dallam járta át. Ugyanis hazai részről a motivált játék, a pontos támadások, illetve a masszív védekezés már az első negyedben ahhoz vezetett, hogy a piros mezes Veszprém hét pontot vert a tavaly még élvonalban szerepelő TF-re (32-25).

Mérész Csaba vezetőedző kisfia (balra) is kivette a részét a szurkolásból

Ahogy a Veszprémnek szurkoló csöppségek doboltak, úgy szórták játékosaink felváltva a két-, illetve hárompontosokat. A sérüléséből visszatérő Madár András, Völgyi Marcell, illetve Körtélyesi Gergely is kitett magáért. Ahogy Kovács Ádám, Szabó Péter, Czirbus József, s nem utolsósorban Füzi Róbert is: nagybetűs csapatként a második játékrészt 17 ponttal, 67-43-ra nyertük.

Előnyük tudatában, a harmadik negyedben minimálisan tartalékolták energiáokat, ellenfelük mégsem tudott húsz pontnál közelebb kerülni (25. perc: 72-52). Mérész Csaba vezetőedző azonban nem bízta a véletlenre a mérkőzés sorsát: tovább tüzelte gárdát, így 23 pontos előnnyel várta az utolsó negyedet (84-61).

Körtélyesi Gergely gyermekével a karjaiban

Medve Máté csapatkapitány nyugalmat sugallt mind a játékvezetők, mind társai felé. Hiszen megkapták a lehetőséget csapatuk fiatal reménységei is: Veingartner András mellett Simon Márton is meghálálta a vezetőedzői a bizalmat. Nem megfeledkezve klubunk saját nevelésű játékosáról, Szücs Péterről sem. A pacsik pedig a társaktól nem maradtak el: így nyerte meg a II. HOYA – Yuniku Felkészülési Torna döntőjét a 107-84-re a Veszprém a TF ellen.

Az eredményhirdetés végén kiosztották a mérkőzés legeredményesebb játékosának járó díj is, melyet a mieink egyik vezére, Kovács Ádám vehetett át.

II. HOYA - Yuniku Felkészülési Torna, döntő
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium sportcsarnoka, 300 néző.
HOYA-PANNON Egyetem Veszprém – TF Budapest 107-84 (32-25, 67-43, 84-61, 107:84)
Veszprém: Czirbus József 22, Füzi Róbert, Szabó Péter 17-17, Körtélyesi Gergely 15, Kovács Ádám 10, Völgyi Marcell 7, Madár András 4, Szücs Péter 3, Veingartner András, Simon Márton.
A TF legjobb dobói: Kovács Barnabás 15, Kiss Ádám 12, Karosi Gergely 10.


Így értékelte a látottakat

Mérész Csaba, a HOYA-PE vezetőedzője: – Nem lehetek elégedetlen, hiszen mind támadásban, mind védekezésben szépen összecsilodótt a gárda a torna során. Természetesen hibák még akadtak, de azért dolgozunk nap mint nap, hogy azokat kijavítsuk. Büszke vagyok mindenkire: ilyen hozzáállással a későbbiekben, a bajnokság során is szép diadalokat arathatunk majd.