Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Budapest-bajnokságon készültek az országos bajnokságra

2019. szeptember 5. 18:19
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) tájfutói egyéniben és csapatban is számos érmet szereztek Budapest rövidtávú és sprintváltó bajnokságán.

Különleges hangulatú, a sportág számára részben új terepen rendezték meg augusztus 31-én Budapest rövidtávú és sprintváltó bajnokságát, amelyen a rövidtávú országos bajnokságra való felkészülésként a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) tájfutói is részt vettek.

– A pályák lakóövezetben indultak, majd a Gödöllői Királyi Kastély gyönyörű parkjában folytatódtak, de érintették a Mezőgazdasági Gépesítési Intézet területét is. A nap folyamán egy egyéni rövidtávú, regionális rangsoroló futamra, valamint egy háromfős csapatok számára meghirdetett váltóversenyre került sor – mondta el portálunknak Mérő Edit, a VHS tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Gaschler Emma, Gaschler Máté és Bálint Gergő a dobogó tetején - Fotó: Bálint MónikaGaschler Emma, Gaschler Máté és Bálint Gergő a dobogó tetején - Fotó: Bálint Mónika

A veszprémi tájfutók mind egyéniben, mind csapatban több érmet is szereztek a megmérettetésen.


Egyéni eredmények:
N14B: 1. Gaschler Emma
N18B: 1. Lantai Boróka
N16B: 2. Lantai Lili
N60B: 3. Komár Béláné

Sprintváltó eredmények:
V45 kategória: 1. Gaschler Emma, Gaschler Máté és Bálint Gergő
V55 kategória: 3. Lantai Boróka, Bálint Ádám és Bálint Benedek

A váltó versenyen a csapattagok életkorának összege a kategória nevében szereplő adat szerint legfeljebb 45, vagy legfeljebb 55 év lehetett, és legalább egy női induló kellett a csapatba.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.