Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Cell-Cup: dicséretes veszprémi eredmények

2019. augusztus 19. 14:36
A Veszprémi KKFT fiú serdülő és ifjúsági alakulata egyaránt bronzéremmel, a legkisebb fiúk kategóriájában szereplő Éles KISE A csapata pedig ezüstéremmel zárta a hagyományos nemzetközi kézilabda-fesztivált. A 14 év alatti fiúknál az Éles KISE A, a legfiatalabb fiúknál a Telekom Veszprém A, illetve a 14 év alatti lányoknál a Bajnok DSE Nemesvámos is aranyéremmel gazdagodotta Veszprém Arénában pénteken rendezett ünnepélyes díjátadón.

Véget ért a XXIII. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál, melynek Veszprém mellett Balatonfüred, Várpalota, Alsóörs és Nemesvámos adott otthont. Az egyhetes rendezvény öt játéknapján 17 ország 101 csapata mérkőzött meg egymással, köztük több Veszprém megyei csapat is, amelyek igen szép, dicséretes sikereket értek el.

Az augusztus 11. és 17. között rendezett tornát nem véletlenül nevezik fesztiválnak, ugyanis a szervezők a káprázatos nyitógála, illetve a fergeteges mérkőzések mellett esti szabadidős programokkal is színesítették az eseményt. A játékosokat diszkó, illetve szépségverseny is várta, az edzőket pedig hajókázás, illetve állófogadás is szórakoztatta. A hangsúly viszont még mindig a színvonalas kézilabdázáson volt. Amelyből idén sem szenvedett hiányt a kupa, hiszen 341 lejátszott mérkőzésen több mint 13000 gólt lőttek a versenyzők. Szerencsére – vagy inkább a minőségi képzésnek hála – idén is megannyi sikert gyűjtöttek be megyénk fiatal kézis reménységei.

A Veszprémi KKFT két bronzéremmel is büszkélkedhetett, ugyanis a fiú serdülő és ifjúsági kategóriában is elhódították azt. A legnehezebb dolga talán a serdülő korosztálynak volt, itt ugyanis négy csoportban huszonkét csapat mérkőzött meg egymással. A VKKFT játékosai végül az osztrák HSG Bärnbach-Köflach gárdáját fektették két vállra, maguk mögé utasítva kilenc ország tizenkilenc együttesét.

A Fehér Gergő vezette Éles KISE A csapatának hála ezüstéremből sem szenvedett hiányt a királynék városa: a legkisebb fiúk kategóriájában érdemelték ki a jeles eredményt. A sikert viszont mi sem példázza jobban, mint az, hogy aranyérmet három helyi egyesület játékosai is büszkén vehettek át az Arénában pénteken rendezett díjátadón.

A fiú 14 év alatti kategóriában játszó, Kovács István által dirigált Éles KISE A csapata a Pick Szeged gárdáját verve a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Nem volt könnyű ez a kategória sem, hiszen itt is huszonkét csapat nézett farkasszemet egymással, ám Élesék több neves klubcsapatnál, így az izraeli nemzeti alakulatnál is jobbnak bizonyultak. A kategória legjobb játékosa, Burai Bence szintén a veszprémi csapatból került ki.

A legfiatalabb fiúk korcsoportjában a Telekom Veszprém A csapata örülhetett az aranynak. Velky Mihály együttese 15-11-re verte a döntőben a már korábban említett ezüstérmes Éles-brigádot. Végül, de nem utolsósorban szintén beírta magát a kupa történelmébe a 14 év alatti lányok kategóriájában játszó Bajnok DSE Nemesvámos is.

Benke Péter aranyérmes alakulata több cseh, román, illetve osztrák csapatnál is jobbnak bizonyult, nem megfeledkezve a Szeged KKSE csapatáról sem. A vezetőedző pedig nemcsak az aranynak, hanem Bali Boróka legjobb játékosnak járó díjának is örülhetett. Mindezek mellett a színvonalas tornáról hat érmet hódítottak még el megyénk képviselő, tehát méltán lehetnek büszkék az elért sikerekre a megye kézisei, edzői és szurkolói.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.