Ki nevet a végén?

  • VLS Veszprém
  • 2019.08.16
  • 18:14
Augusztus 18-án, vasárnap 17.00 órakor a Mol Fehérvár FC második alakulatát fogadja a Városi Stadionban megyeszékhelyünk labdarúgócsapata. A harmadosztályú bajnokság Nyugati csoportjának 3. fordulója előtt a VLS Veszprém vezetőedzőjét, a Fehérvár játékosmegfigyelőjét, Pető Tamást kérdeztük.

Nincs is jobb orvosság a boldogságnál, igaz? Na, jó, talán a nevetés. Városunk nagypályás labdarúgó-alakulatának pedig végképp nincs oka szomorkodásra, még akkor sem, ha két fordulót követőn az első győzelme egyelőre még várat magára.

– Valljuk be őszintén: minden kezdet nehéz! Újonc, fiatalokkal teli csapatként egy nívós, rutinos játékosokkal feltöltött bajnokságban természetesen nem egyszerű feladat, de megyünk előre, dolgozunk, ha kell akkor éjt napallá téve – reagált a vehirsport.hu megkeresésére a VLS Veszprém vezetőedzője, a Mol Fehérvár FC játékosmegfigyelője, Pető Tamás.

– Visszaemlékezve az első fordulóban nyújtott alakításunkra, azt kell, hogy mondjam, abszolút elégedett vagyok mind a srácok hozzáállásával, mind a mutatott játék minőségével. Igaz, nem sikerült győzelemmel debütálnunk az NB III-ban, de a Sárvár FC ellen hazai pályán elért 1-1-es eredményre is büszkék lehetünk – elmélkedett Pető, majd hozzátette, hogy a játékkal különösképp Pápán, a második fordulóban 2-1-re elveszített idegenbeli mérkőzésen sem volt probléma, a gyenge kapusteljesítményük mellett azonban nem mehetett el szó nélkül.

Pető Tamás vezetőedző

– Az első húsz perc kivételével végig domináltuk a találkozót. Jól, minőségien futballoztunk dacára annak, hogy nagyon fiatal csapat vagyunk. S ha rajtam múlik, akkor ez a jövőben is így lesz: senki kedvéért nem változtatok! Ők az én játékosaim, ha fiatalok is, én hiszek bennük. A vesztünket úgy gondolom, a nagyon gyenge kapusteljesítményünk okozta. Ha azon a poszton is helytálló a teljesítményünk, akkor biztos vagyok benne, hogy fordított eredmény születik – vélekedett Tamás, akitől azt is megtudhattuk, hogy a VLS Veszprém a napokban az NB II-es FC Ajkától kölcsönzött egy fiatal, de igencsak tehetséges hálóőrt.

– A mai naptól immár hivatalos, hogy a 19 éves Deczki Mártont kölcsönvettük egy teljes idényre az Ajka csapatától. Igaz, most hétvégén sajnos még nem lehet ott pályán, de a jövő héttől teljes erejével azon lesz, hogy ott és abban segítsen bennünket ahol, és amiben csak tud.

Vasárnap ha Deczki nem is szerepelhet még a VLS kötelékében, a reamatőrizáláson túlesett sokszoros korosztályos válogatott Kiliti Róbert, illetve Lőrincz Attila azonban igen. Mint arról portálunk korábban már beszámolt, az utóbbi két tehetség a Veszprém Megyei Labdarúgó-szövetség (VMLSZ) előzetes ígéreteivel szemben az első forduló után a másodikat is kihagyni kényszerült. – Ha nagyon szépen akarunk fogalmazni, akkor mondjuk azt, hogy Kiliti, illetve Lőrincz csupán egy félreértés miatt nem játszhatott a legutóbbi fordulóban… Vasárnap azonban már ott szerepelnek majd a Videoton II. elleni keretünkben, ahogy Domján Roland is, aki örömünkre úgy döntött, hogy visszatér kötelékünkbe Pápáról.

(Archív fotók)

Vasárnap 17.00 órakor a Városi Stadion gyepszőnyegén ismét útjára eresztik városunk focistái a játékszert. A harmadik fordulóban ellenfelük nem más, mint a Mol Fehérvár FC második csapata lesz.

– Különlegességgel nem készülünk, hiszen egyelőre még azt sem tudjuk, mi fog várni ránk a találkozón, ugyanis az még a jövő zenéje, hogy ki fog visszajátszani az NB I-es alakulatból a második számú gárdába. Abszolút lutri, hogy ki nevet majd a végén, ami viszont biztos, hogy a sajátjaimtól ugyanazt várom el, mint eddig. S hogyha ugyanazt is fogják majd nyújtani, egy esetleges extra kapusteljesítménnyel kiegészülve, akkor reális esélyünk van arra, hogy megszerezzük idei első győzelmünk – zárta a beszélgetést portálunkkal Pető Tamás vezetőedző.

Aki búcsúzásképp még hozzáfűzte, továbbra is szeretettel, s természetesen ingyenes belépőjegyekkel várják szurkolóikat a hazai mérkőzéseikre, az immár fedett lelátókkal ellátott stadionjukban.

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. III. KER TVE 17
2. Érdi VSE 14
3. Pápai Perutz FC 14
4. FC Nagykanizsa 12
5. Ménfőcsanak ESK 12
6. Lipót SE 11
7. Komárom VSE 10
8. Mosonmagyaróvár 10
9. VLS Veszprém 10
10. Bicskei TC 9
11. Puskás Akadémia FC II. 7
12. Sárvár FC 7
13. Fehérvár FC II. 6
14. BKV Előre 6
15. Balatonlelle SE 4
16. Hévíz SK 2
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:01
tovább »