Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a HunGarian Baja tereprali indulóit

2019. augusztus 9. 17:29 // Forrás: MTI
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a tizenhatodik HunGarian Baja tereprali futamon indulókat a hétvégén.

A rajt előtt Várpalotán tartott sajtótájékoztatón Garamvölgyi Zoltán főszervező elmondta: pénteken egy hét kilométeres szakasszal és látványos rajtceremóniával kezdődik a verseny, szombaton pedig a világkupa-sorozat leghosszabb, 208 kilométeres gyorsasági szakasza vár az indulókra Várpalota környékén a Bakonyban, amelyet kétszer kell teljesíteniük. Vasárnap még kétszer 82 kilométer vár a versenyzőkre, így összesen közel hatszáz kilométer lesz a mért szakaszok hossza - tette hozzá.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere kiemelte: örömmel ad otthont a város a versenynek, amely erősíti Várpalota turisztikai vonzerejét, valamint a helyiek körében is nagy érdeklődésnek örvend. A polgármester reményét fejezte ki, hogy egy hosszú távú együttműködés kezdete lesz az idei viadal.

Az autósoknál a magyar futam előtt a Toyotával versenyző orosz Vlagyimir Vasziljev mindössze négy ponttal vezeti a világkupa pontversenyét a Minivel induló argentin Orlando Terranova előtt. A harmadik helyet a szintén Minivel versenyző lengyel Jakub Przygonski foglalja el, aki mindkét eddigi indulásakor dobogóra állhatott a HunGarian Baján. A sajtótájékoztatón részt vett Lónyai Pál is, a magyar sofőr gyorsuló élmezőnyt és nagy küzdelmet vár a versenytől.

A motorosoknál rajthoz áll a szlovák Stefan Svitko, az összetettben vezető francia Benjamin Melot, valamint a chilei Tomas de Gavardo is.

A versenyen az autósok és motorosok mellett a többi között kamionosok és quadosok is indulnak a szervezők tájékoztatása szerint.

Az első HunGarian Baja viadalt 2004-ben tartották Veszprém környékén, majd 2010-től, öt év kihagyást követően, 2015-ben tért vissza a verseny a városba, idén pedig a szintén Veszprém megyei Várpalota ad otthont a futamoknak.

vehirsport.hu
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.