Venczel bólintásával pontot mentett a VLS Veszprém

  • VLS Veszprém
  • 2019.08.04
  • 20:33
Megyeszékhelyünk labdarúgócsapata 1-1-es döntetlent játszott a Sárvár alakulatával vasárnap késő délután, a harmadosztályú bajnokság 2019/20-as kiírásának hazai nyitányán.

Nemcsak a hazai egyesület tagjainak számára, hanem kétségkívül a veszprémi labdarúgó-szimpatizánsok életében is nagy napnak ígérkezett augusztus 4-e, vasárnap. Ugyanis a VLS Veszprém 427 nap után ismét az NB III Nyugati csoportjában készült bizonyítani. A 2018/19-es idényben megyei bajnok, illetve kupagyőztes bakonyi gárda a tavalyi évben a harmadosztály tizenkettedik helyén végzett Sárvár FC-t fogadta a Városi Stadionban.

A VLS keretéből Felber Patrik mandulagyulladás miatt, az újonnan igazolt Lőrincz Attila és Kiliti Róbert pedig adminisztrációs okból hiányzott. Némi meglepetés, hogy a hazai együttes kezdőcsapatában Gunther Zsolt másodedző neve is szerepelt, aki az előző évhez hasonlóan idén is csapatkapitányként lépett pázsitra.

A játékvezetői sípszót követően a piros mezes hazaiak kezdték a mérkőzést. Az első tíz minutum abszolút kiegyenlített játékot hozott, inkább csak kóstolgatták egymást, ismerkedtek a felek. Nem sokkal később a Veszprém egyik új szerzeménye, Balázs Richárd került ígéretes helyzetbe, de bombája magasan elkerülte a vendég ketrecet.

Az elszalasztott veszprémi lehetőséget egy sárvári kísérlet követett: az SFC húsz méterről érkező szabadrúgása azonban elkerülte Kis Tamás kapujának bal felső csücskét, éppúgy, mint Gálfi csavarása a túloldalon. Az első játékrész felén már túl voltunk, amikor a Vas megyeiek első mérvadó lehetőségét Dobsa Gergő becsúszva sikerrel hatástalanította. A veszprémi védő szerelését a közel ötszázfős hazai publikum tapssal hálálta meg.

Az első félidő végéhez közeledve továbbra is kiegyenlített maradt a játék, a VLS becsülte a labdát, míg a Sárvár kontrákra helyezkedett be. A fiatal Rédling Csanád akár még gólpasszt is adhatott volna Simon Benjámin csapattársának, de utóbbi fejesét a vendég hálóőr magabiztosan húzta le. A sípszót megelőzően a fehér mezes vendégeknek is megvolt a lehetősége a vezetés megszerzésére. Dobsa Gergő azonban a gólvonalon állva menteni tudott fejjel, így a pihenőre 0-0-s egállal vonultak a felek.

A második játékrész kezdetét jelző sípszó után, a drukkereknek nem is kellett két percnél többet várnia a hazai lehetőségre: Gálfi hozta magát helyzetbe, de labdája elszállt a kapu felett. Nem sokkal később a csereként beállt Venczel Zoltán is veszélyeztetett, középről ellőtt labdája azonban Gőcze hálóőr ölelésében landolt.

A mindezt követő minutumok sajnos már nem a VLS-ről szóltak: kissé visszaesett a hazai játék minősége, s a veszprémiek a koncentrációjukból is veszítettek. Ezt bizonyítja, hogy egy vendég beadást Dobsa mellett Gunther is elszámolt, így Pető Benjamin csúsztatásánál már a hazai kapus is verve volt (61. perc: 0-1). Egészen a 80. percig hitehagyottnak is tűnt a Veszprém, a vasiak akár növelhették is volna előnyüket, Kis Tamás viszont többször bravúrral hárított, illetve a védő Gulyás Gergő is parádés szereléseket mutatott be.

Amelyekre szükség is volt ahhoz, hogy a hazaiak hite visszatérjen: a fiatal Molnár Balázs két lapos bepasszát követően is sor kerülhetett volna az egyenlítésre. Ami végül nem is maradt el: a csapatkapitány Gunther Zsolt szögletbeadását Venczel Zoltán bólintotta a jobb kapufára, ahonnan végül a gólvonal mögé került a játékszer (89. perc: 1-1).

A VLS Veszprém a 2019/20-as NB III-as idényét így egy igazságos, 1-1-es döntetlennel kezdte. Pető Tamás együttese mához egy hétre – vasárnap, 17.00 –, győzelem reményében lép majd pályára a Pápai Perutz otthonában.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 1. forduló:
VLS Veszprém­–Sárvár FC 1-1 (0-0)
Veszprém, Városi Stadion, 450 néző. Vezette: Kubicsek, (Vörös, Rózsás).
Veszprém: Kis – Dobsa, Gulyás, Balázs, Gálfi, Somogyi, Gunther, Szabó (Venczel, 52.), Rédling (Molnár, 66.), Vass, Simon (Sárossy, 57.). Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerző: Venczel (89.), ill. Pető (61.).

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. III. KER TVE 17
2. Érdi VSE 14
3. Pápai Perutz FC 14
4. FC Nagykanizsa 12
5. Ménfőcsanak ESK 12
6. Lipót SE 11
7. Komárom VSE 10
8. Mosonmagyaróvár 10
9. VLS Veszprém 10
10. Bicskei TC 9
11. Puskás Akadémia FC II. 7
12. Sárvár FC 7
13. Fehérvár FC II. 6
14. BKV Előre 6
15. Balatonlelle SE 4
16. Hévíz SK 2
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:01
tovább »