Szívünket-lelkünket beletesszük! – Pető

  • VLS Veszprém
  • 2019.08.02
  • 19:19
Semmi jelentősége, hogy mely csapat ellen kezdjük az NB III-as labdarúgó-bajnokságot. Annak már sokkal inkább van, hogy három meghatározó játékosunk nem lesz bevethető a nyitányon… – árulta el portálunknak a VLS Veszprém vezetőedzője, Pető Tamás a Sárvár FC elleni vasárnapi (17.00) hazai rajt előtt.

Lássuk be: korántsem egyszerű egy labdarúgó-egyesület helyzete, ha megbélyegzés alatt áll. Gondolok itt megyeszékhelyünk nagypályás alakulatára, a VLS Veszprémre. Nem véletlenül szokták mondani, hogy „ne nézz hátra, nem arra mész”. Természetesen érthető, hogy némely szimpatizáns a múlt eseményeire hivatkozva már hitét vesztette a veszprémi labdarúgással kapcsolatban, de az elvégzett munka még soha senkit nem csapott be.

Ahogy a bizalom visszaszerzéséhez, úgy a fejlődéshez is idő kell. Pető Tamás kezei alatt azonban elindult valami. A VLS Veszprém megyei kupagyőztes, illetve bajnok lett, a sors akaratának hála egyenes ágon, osztályozó mérkőzés nélkül jutott vissza a nemzeti bajnokságba.

A munka azonban itt még nem ért véget, az MLSZ infrastrukturális szabályzatában ugyanis szigorúan rögzítve van, hogy milyen körülményeknek kell egy létesítménynek – jelen helyzetben a Városi Stadionnak – megfelelnie az NB III-as indulásra. A bakonyi klub a városvezetéssel karöltve ezt az akadályt is leküzdötte.

 a város támogatásának köszönhetően rövidesen megkezdődik a stadion hosszanti lelátójának fedetté alakítása (Archív fotók)

Szabó Péter, a VLS Veszprém sportigazgatója a vehirsport.hu-nak elmondta, hálával tartoznak mind a város vezetőinek, mind a szurkolóknak, akik a megyei I. osztályú szereplés ellenére is kitartottak a csapat mellett, s nem fordítottak annak hátat. A vezető nyomatékosította: természetesen a harmadosztályú bajnokságban is díjtalan lesz a belépés a hazai mérkőzéseikre.

Városunk focistái egyébként már július elsején nekivágtak felkészülésüknek. Az előzetesen beharangozott öt barátságos összecsapásukból négy sikerrel meg is valósult: a szintén NB III-as Balatonlelle, illetve Iváncsa együttese ellen döntetlent, míg a NB II-es Ajka és Győr otthonában győzelmet jegyzett a Pető-gárda. Eredetileg a Tatabánya alakulatával is megmérkőztek volna, de az ottani edzőváltás miatt ez a mérkőzés elmaradt.

Pető Tamás vezetőedző portálunknak úgy fogalmazott, mind a játékosai hozzáállásával, mind a mutatott játék minőségével is elégedett volt az edzőmérkőzések, illetve a felkészülés során. Hozzátette, igaz, nem lett volna ellenére, ha a bajnokság kicsit később rajtol, de nem búsul, mert amit eltervezett, azt így is sikerült megvalósítania.

A VLS labdarúgói augusztus 4-én – vasárnap, 17.00 óra – hivatalosan is visszatérnek az NB III Nyugati csoportjába. Hazai pályán, a Városi Stadionban kezdik a 2019/20-as idényt a Sárvár FC ellen. Pető hangsúlyozta, az ellenfél kiléte számukra semmit sem jelent, minden rivális ellen szívüket-lelküket kiteszik majd a pályára.

– Ha az ellenfeleinkkel szemben nem is mindig mi leszünk az esélyesek, egy valamit ígérhetek: szívünket-lelkünket beletesszük mindenegyes mérkőzésbe. Semmi jelentősége, hogy ki ellen kezdjük az NB III-as labdarúgó bajnokságot! Annak már sokkal inkább van, hogy három meghatározó játékosunk nem lesz bevethető a nyitányon…

Ugyanis a védősor alapembere, Felber Patrik mandulagyulladás miatt, a frissen igazolt Lőrincz Attila és Kiliti Róbert pedig adminisztrációs okból kifolyólag nem léphet pályára az első fordulóban. Utóbbi két labdarúgó profi szerződéssel rendelkezett az előző klubjában, Veszprémben azonban papírjaik reamatőrizálásra kerültek, így az átigazolási kérelmük benyújtását követő egy hónapot ki kell hagyniuk.

Kiliti Róbert a VLS egyik legnagyobb igazolása

– Sajnálom, hogy nem lehetek ott vasárnap a társaimmal a pályán, de azt megígérhetem, hogy a lelátóról is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy hozzásegítsem őket a Sárvár elleni győzelemhez – tudatta velünk a VLS egyik új igazolása, a sokszoros korosztályos válogatott balhátvéd Kiliti Róbert.

A VLS Veszprém Kiliti és Lőrincz mellett, Ruzsik Ferenccel, Koncz Péterrel, Balázs Richárddal, Sárossy Dániellel, illetve Füleki Norberttel erősített. A balatonfüredi Ujvári Ádám szerződtetése pedig még folyamatban van. A bakonyiak soraiból Domján Roland és Molnár Marcell mellett Hegedüs Ábel távozott.

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. III. KER TVE 17
2. Érdi VSE 14
3. Pápai Perutz FC 14
4. FC Nagykanizsa 12
5. Ménfőcsanak ESK 12
6. Lipót SE 11
7. Komárom VSE 10
8. Mosonmagyaróvár 10
9. VLS Veszprém 10
10. Bicskei TC 9
11. Puskás Akadémia FC II. 7
12. Sárvár FC 7
13. Fehérvár FC II. 6
14. BKV Előre 6
15. Balatonlelle SE 4
16. Hévíz SK 2
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:01
tovább »