Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Romániában ünnepelték a veszprémi biliárdost

2019. július 30. 16:00
Szolnoki Olivér, a megyeszékhely biliárdos reménysége nyerte a romániai Nagyváradon július 27-28-án rendezett Transylvania Pool Association 9 golyós pool-versenyt.

Múlt hétvégén Romániát, azon belül pedig Nagyváradot – ahol a lakosság negyede magyar – vette úti céljául a királynék városának fiatal biliárdos kiválósága, Szolnoki Olivér. Ugyanis július 27. és 28. között a „keleti szomszédságban” rendezték a Transylvania Pool Association 9 golyós biliárd versenyt.

Romániában ünnepelték Szolnoki Olivért (Archív fotó)Romániában ünnepelték Szolnoki Olivért (Archív fotó)

A megmérettetésen az első két akadályt teljesen simán vette Szolnoki: előbb 7:0 arányban, utóbb pedig 7:1-re diadalmaskodott. Később, már a negyeddöntőbe kerülésért azonban a hazai Cristian Surdeaval kellett farkasszemet néznie, aki ellen nagyot küzdve 2:6-os hátrányból fordított és nyert végül 7:6-ra.

Innentől viszont – a szerencsés sorsolásnak hála – a legerősebb ellenfeleket elkerülte: a negyeddöntőben 7:5-re, az elődöntőben pedig 7:2-re nyert. A döntőben pedig a többszörös román bajnok Ladanyi Loan sem állíthatta már meg. Olivér a vártnál simábban, 7:3-as eredménnyel biztosította be végső győzelmét.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.