Mókával fűszerezett fegyelem

  • atlétika
  • 2019.07.26
  • 18:44
  • SVSE - Stupián Anikó
A Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) a 3. TÉK Veszprémi Radarezreddel karöltve június 17. és július 12. között tartotta szokásos nyári hadapród sporttáborát a Városi Stadion területén, amelyen hetente több mint ötven kisiskolás is részt vett.

Immáron negyedik éve működik a nyári iskolaszünetekben hadapród sporttábor a Városi Stadion területén, amely június 17. és július 12. között négy héten keresztül heti ötven általános iskolás gyermek számára nyújt szabadidős tevékenységet a sportoláson keresztül.

Az SVSE és a 3. TÉK Veszprém Radarezred által közösen szervezett programokon az atlétikai készségfejlesztő foglalkozások mellett katonai kiképző feladatokkal és sok-sok játékos programmal ismerkedhettek meg a résztvevők. A szabadidő hasznos eltöltése mellett az egészséges életmódra való törekvés, illetve a sportos, katonás életmód megismertetése is célja volt a rendezvénynek.

Fotó forrása: SVSE - Stupián Anikó

A tábor sikeressége főként a jó szervezésben rejlett. A mindennapos sportjátékok mellett egy teljes napot minden táborozó a veszprémi laktanyában tölthetett, ahol katonák foglalkoztatták őket és hozták számukra megfogható közelségbe munkásságukat.

Takács Dávid, Nagy Patrik és Egri Viktor atlétaedzők kiváló pedagógiai érzékkel és nagy szakmai tudással vezették a programot. A tábornyitás hétfőnként zászlófelvonással kezdődött és minden gyermek kapott a Kormányhivatal ajándékaként egy kulacsot.

A tábor végét jelző zászlólevonás során pedig a legjobban teljesítő apródok plusz jutalmat is kaphattak. Senki nem távozott üres kézzel. Minden résztvevő egyen pólót kapott: nagy kaland volt ezen az eseményen részt venni.