Minden akadály elhárult az NB III-as rajt elől

  • VLS Veszprém
  • 2019.07.24
  • 15:19
Szabó Péter, a VLS Veszprém sportigazgatójától megtudtuk: a város támogatásának köszönhetően rövidesen megkezdődik a stadion hosszanti lelátójának fedetté alakítása, így zökkenőmentes lesz az augusztus 4-ei, Sárvár elleni hazai bajnoki rajtjuk.

Más a dió, más a mák – akárcsak a megyei, illetve a nemzeti nagypályás labdarúgás-bajnokság is. S nemcsak a játékosok tudásáról és felkészültségéről beszélünk, hanem egy létesítmény – jelen helyzetben a Városi Stadion – minőségéről, felszereltségéről.

Ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) infrastrukturális szabályzatában szigorúan rögzítve van, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie egy klubnak megyei, illetve országos szinten: méretes az ugródeszka a kettő között.

A VLS Veszprém a stadionban fogadhatja a Sárvárt az NB III nyitányán (archív fotó)

Az előző idényben megyei bajnok, illetve kupagyőztes, a feljutást egyenes ágon kiérdemlő VLS Veszprém sportigazgatójától, Szabó Pétertől azonban a vehirsport.hu szerdán megtudta, hogy megyeszékhelyünk vezetőségének is hála, minden szükséges fejlesztés időben meg fog valósulni: zökkenőmentes lesz a csapat augusztus 4-ei – vasárnap, 17.00 óra –, Sárvár elleni bajnoki rajtja az NB III Nyugati csoportjában.

– A város vezetősége teljes vállszélességgel kiáll mellettünk. Érezzük, hogy számukra is fontos a nagypályás labdarúgás helyzete Veszprémben. Ezúton is köszönöm nekik a támogatásuk – fogalmazott Szabó, aki leszögezte, rövidesen megkezdődik a stadion hosszanti lelátójának fedetté alakítása is.

– A szükséges anyagokat megrendeltük, mindemellett a szerződést is megkötöttük a vállalkozóval, aki stábjával együtt végrehajtja majd a kivitelezést. Elengedhetetlen a precizitás mind a mi, illetve az ő részükről, ugyanis szeptemberre el kell készülnie a munkának – nyomatékosította a sportvezető.

Pető Tamás vezetőedző és játékosai, mint ahogy arról korábban portálunk már be is számolt, kemény edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek a nemzeti harmadosztályban való szereplésre.

Focistáink a múlt heti, második edzőmérkőzésük alkalmával a szintén újonc Balatonlelle otthonában 1-1-es eredményt értek el. – A mutatott játékkal abszolút elégedett voltam, az eredménnyel azonban már kevésbé. Szinte végig mi birtokoltuk a labdát, uraltuk a játékot, az ellenfelünk szabadrúgásból azonban büntetett – mutatott rá a sportigazgató, hogy ellenfeleik rögzített szituációira komolyabban fel kell készülniük.

Ma délután 17.00 órakor ismét próbára tehetik tudásukat a királynék városának ifjai, immár egy NB II-es gárdával szemben. A másodedző, korábbi csapatkapitány Gunther Zsolt egykori alakulatának otthonában, Ajkán lépnek majd pázsitra. Szabó Péter sportigazgató búcsúzásképp még hozzáfűzte, már az ötödik kapusjelöltjük érkezik próbajátékra, s reményét fejezte ki, hogy vele immár megtalálják a hálóőrüket a 2019/20-as bajnoki kiírásra.

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. III. KER TVE 17
2. Érdi VSE 14
3. Pápai Perutz FC 14
4. FC Nagykanizsa 12
5. Ménfőcsanak ESK 12
6. Lipót SE 11
7. Komárom VSE 10
8. Mosonmagyaróvár 10
9. VLS Veszprém 10
10. Bicskei TC 9
11. Puskás Akadémia FC II. 7
12. Sárvár FC 7
13. Fehérvár FC II. 6
14. BKV Előre 6
15. Balatonlelle SE 4
16. Hévíz SK 2
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:01
tovább »