A fejlődésre koncentrálva

  • Veszprémi KKFT
  • 2019.07.18
  • 07:30
Sosem érdekelt az eredmény… Mindenkinek meg kell értenie, hogy egyetlen közös célunk van: a játékosaink egyszer majd a legerősebb bajnokságokban bizonyítsanak! – hangsúlyozta a másodosztályú Veszprémi KKFT-vel parádés teljesítményt produkáló, idény közben kinevezett vezetőedző, Tombor Csaba.

– Az érkezésem állandóságot biztosított a srácoknak, akik ezt kőkeményen meg is hálálták: szeretnek, a bizalom pedig egyik oldalról sem maradt el! – nyilatkozta még anno februárban portálunknak a VKKFT idény közben kinevezett vezetőedzője, Tombor Csaba.

Aki korántsem nézett könnyű feladat elé még tavaly októberben, amikor is a Telekom Veszprém kötelékéből búcsúzva a Veszprémi KKFT élére „igazolt”. Vágó Attila távozása után rögtön elkezdte a maga útját járni, mert ahogy ő is fogalmazott, „mindig ott kell teljesítenünk, ahol számítanak ránk.”

Tombor Csaba irányításával megtáltosodott a VKKFT (archív fotó)

– Rögtön az elején sikerült elfogadtatnom magamat a srácokkal, hiszen látták a határozott elképzelésemet, célomat. Ők pedig hiába fiatalok még, a mentalitásukkal bizonyították, hogy profik: elkezdtek hinni magukban, illetve az elvégzett munkában is – reagált a vezetőedző a vehirsport.hu immár nyári megkeresésére.

Fontos hangsúlyozni, hogy a szakember munkássága alatt, a 2018/2019-es bajnoki kiírásban a férfi kézilabda másodosztály Nyugati csoportjában szereplő VKKFT bizony megtáltosodott: az alakulat a tabella tizedik pozíciójából egészen az előkelő negyedik helyig kapaszkodott fel. A kiváló szakmai munka bizonyítéka mindemellett az is, hogy Kristóf Mátyás személyében a spanyolországi U21-es vb-n szereplő magyar válogatottba is delegált játékost a VKKFT.

– Teljesen más stratégiát alakítottunk ki. Arról nem is beszélve, hogy új taktikai rendszert kellett kidolgozunk támadásban is. A srácok azonban mindvégig nyitottak voltak, harmóniában tudtunk munkálkodni – hangsúlyozta Tombor, akinek szavai bizony hitelességet is nyertek, hiszen gárdája 587 szerzett találattal az aranyérmes Váci KSE mögött a második legeredményesebb alakulatnak bizonyult a bajnokságában.

– Sosem érdekelt az eredmény, mindvégig csak a fejlődésükre koncentráltam. Mindenkinek meg kell értenie, hogy nekem, illetve nekünk egyetlen közös célunk van: hogy a játékosaink egykor a legerősebb bajnokságokban bizonyíthassanak – szögezte le. Majd hozzátette, különösképp elismerés az egyesületüknek, hogy a kötelékükben szereplő tehetségekre az élvonalban is felfigyelnek már.

Kristóf Mátyás ezekben a napokban a spanyolországi U21-es vb-n bizonyíthat

Tóth Attila az évad végén elbúcsúzott együttesünktől, de mi még véletlenül sem búsultunk miatta: ugyanis az NB I-es Egerhez igazolt. Gyene Norbert, illetve Priczel Bence pedig egy másik másodosztályú alakulatnál folytatja majd. Vannak még játékosaink, akiket szintén megkerestek az első osztályból, de egyelőre nem érzik késznek magukat a feladatra, ezért úgy döntöttek, hogy egy esztendőt pallérozódnak még a kezeim alatt. Nekik innen is köszönöm, hogy bíznak, illetve hisznek a munkásságomban – fogalmazott.

A trénertől azt is megtudhattuk, hogy két új játékos is csatlakozni fog gárdájukhoz az elkövetkezendő kiírásban. – Érkezőnk igaz, nem sok lesz, ugyanis az utánpótlásunknak hála Istennek nagyon jól működik, így fel tudjuk tölteni a megüresedett pozíciókat a reménységeinkkel. Két igazolást azonban bejelenthetek: Miklós Gergő és Boros Balázs nálunk folytatja, előbbi Nagykanizsáról, utóbbi Tatáról érkezik majd – fűzte hozzá búcsúzásul.

A Tombor Csaba vezette VKKFT július 29-én immár neki is vág alapozásának, amelynek keretében az egyesület vezetői nemzetközi tornákkal, illetve felkészülési mérkőzésekkel szeretnék megmutatni a „világot” a náluk bizonyító fiataloknak.