Korosztályos válogatottat igazolt a VLS Veszprém

  • VLS Veszprém
  • 2019.07.15
  • 07:00
Kiliti Róbert személyében sokszoros utánpótlás válogatott játékost igazolt a VLS Veszprém. A húszéves reménység a szombati, Iváncsa elleni – 1-1-re végződő – első és egyetlen hazai edzőmérkőzésen már adott is egy kis ízelítőt tudásából: kulcspasszának köszönhetően sikerült egyenlítenie a Pető-alakulatnak.

Javában zajlik már városunk nagypályás férfi labdarúgócsapatának felkészülése a 2019/20-as idényre, amelyben a Pető Tamás vezette VLS Veszprém immár a nemzeti bajnokság harmadosztályának Nyugati csoportjában készül bizonyítani.

– Igaz, még mindösszesen csupán egy egyhetes felkészülésről beszélünk, de a játékosok hozzáállásán már abszolút látszik, hogy az elkövetkezendő idényben is bizonyítani akarnak – árulta el szombaton a vehirsport.hu megkeresésére Szabó Péter, a VLS Veszprém sportigazgatója.

– Lelkiismerettel tevékenykednek, és már most összetartanak. Egy igazán jó brigád van kialakulóban – tette még hozzá Szabó, akitől azt is megtudhattuk, hogy jelenleg közel harmincan dolgoznak a vezetőedző Pető kezei alatt, de a próbajátékosok mellett már biztos érkezők is akadnak.

Kiliti Róbert boldog, hogy visszatérhet Veszprémbe

Balázs Richárd és Füleki Norbert csatár, míg Sárossy Dániel balhátvéd pozícióba már biztos érkezőnek számít. Ahogy az a Kiliti Róbert is, aki anno a VFC USE „műhelyéből” kiszakadva előbb Győrben, majd Pakson, utóbb pedig Vácon is pallérozódott. Tette mindezt úgy, hogy közben öt éven keresztül folyamatosan – U15-től egészen U19-ig – (!) szerepet kapott a korosztályának éppen megfelelő utánpótlás-válogatottban.

Pető Tamás vezetőedző portálunknak korábban már nyilatkozta, nagyon szeretné, hogy Kiliti a csapatában játsszon, hiszen vele egy olyan játékost helyezhetne a „kirakatba”, aki tehetséges, alázatos, s nem utolsósorban Veszprémben nevelkedett. Bár igaz, június végén a balszélső poszton is bevethető tehetség érkezése még képlékeny volt.

Azonban a szombati, Iváncsa elleni – 1-1-re végződő – hazai edzőmérkőzés előtt (amelyen egyébként Kilitinek kulcsszerepe volt az egyenlítő találat megszerzésében) a sportigazgatótól megtudhattuk, hogy sikerült megegyezniük a labdarúgóval.

A vehirsport.hu-nak immár vasárnap, egy kellemes ebéd utáni kutyasétáltatás alkalmával sikerült a húszéves Róbertet is utolérnie, hogy meséljen róla, mi adta a végső löketet ahhoz, hogy egy hosszú, de tanulságos kitérő után visszatérjen a királynék városába.

Tulok és Robi

– Pető Tamás győztes mentalitása, hitvallása abszolút mérvadó volt a döntésemben. Arról nem is beszélve, hogy további fejlődést csak folyamatos játéklehetőség mellett érhetek el – hangsúlyozta.

– Úgy érzem, Veszprémben erre lesz lehetőségem. Természetesen nem megfeledkezve arról, hogy a kezdőcsapatba kerülésért itt is meg kell majd küzdenem, de állok elébe, a célunk közös: bent fogjuk tartani a csapatot! – fogalmazott Kiliti Róbert, aki még hozzátette, hogy az sem volt utolsó szempont, hogy így családjával, illetve párjával is több időt tölthet majd együtt.

A VLS Veszprém kevesebb, mint három hét múlva – augusztus 4-én, 17.00 órakor – már meg is kezdi szereplését az NB III Nyugati csoportjában: az 1. fordulóban a Sárvár FC-t hazai pázsiton, a Városi Stadionban fogadja majd.

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. III. KER TVE 17
2. Érdi VSE 14
3. Pápai Perutz FC 14
4. FC Nagykanizsa 12
5. Ménfőcsanak ESK 12
6. Lipót SE 11
7. Komárom VSE 10
8. Mosonmagyaróvár 10
9. VLS Veszprém 10
10. Bicskei TC 9
11. Puskás Akadémia FC II. 7
12. Sárvár FC 7
13. Fehérvár FC II. 6
14. BKV Előre 6
15. Balatonlelle SE 4
16. Hévíz SK 2
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:01
tovább »