Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Élesített kipufogók a lőtéren

2019. július 3. 11:26
Hétvégén ezúttal nem a hadgyakorlaté lesz a főszerep Jutaspusztán. A tavalyi jubileumi nagydíj után ugyanis immár huszonhatodik alkalommal látogat a hazai ralisport élmezőnye a királynék városába: nálunk rendezik az országos bajnokság ötödik fordulóját.

A strandolásnál „minimálisan” izgalmasabb programot is tartogat számunkra az előttünk álló hétvége: ugyanis immár 26. alkalommal fog otthont biztosítani megyeszékhelyünk az országos rali bajnokságnak.

Azonban akár egy balatoni csobbanás után is beleférhet még az időnkbe a program, hiszen nemcsak szombaton, hanem vasárnap is felbőgnek majd városunkban a motorok: murvát szórva készülnek száguldani a versenyzők minden egyes bajnoki pontért. A megmérettetés idején természetesen szünetelni fog a hadgyakorlat a jutaspusztai lőtereken, ám az előrejelzések szerint – tovább színesítve a derbit – esőcseppek hullhatnak majd.

A tavalyi – jubileumi – versennyel ellentétben, viszont az idei esztendőben a hivatalos tesztfutamokat nem rendeznek. A versenyzőknek pályabejárásra pénteken 9.00 órától lesz lehetőségük.

Izgalomból idén sem lesz hiány (Archív fotó)Izgalomból idén sem lesz hiány (Archív fotó)

A kvalifikáció szombaton lesz, vasárnap délelőtt pedig élesben is elrajtolnak a pilóták. Még aznap délután természetesen a befutóra és az ünnepélyes díjátadásra is sor kerül majd: ennek helyszíne pedig nem más, mint maga a szervizpark, a Veszprém Aréna lesz.

Érdekesség, hogy az ORC listavezető Dudás–Szabó páros az esélytelenek nyugalmával érkezik Veszprémbe, ugyanis a kettős R4-es Mitsubishijének erőforrása biztos nem készül el a megmérettetésre, így a duó kénytelen visszaülni a tavaly használt N csoportos Lancerbe – írja a veszpremrallye.net.

Az autósport szerelmesei a korábbi évekhez hasonlóan, továbbra is a Veszprém Rally hivatalos weboldalán tájékozódhatnak a látogatható szakaszokról.

vehirsport.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.