Jót adni, nagyszerűt kapni

  • Veszprém Pannon SE
  • 2019.07.01
  • 13:28
A középszerű tanár, vagy épp edző magyaráz, miközben a jó indokol. Amíg a kiváló demonstrál, addig a nagyszerű inspirál. Nos, nálunk az inspiráció volt az elsődleges cél: nagyszerű embereket faragni a fiataljainkból – fogalmazott Pischné Bankó Zsuzsanna, a VPSE szakmai igazgatója a harmadosztályú felnőtt női együttes idényértékelése kapcsán.

– A csapatmorál a fellegekben, egy összekovácsolódott, igazán családias egyesületet tudhatunk a magunkénak. Mindenki segítőkész a társaival. Tényleg büszke vagyok a lányok teljesítményére! – így fogalmazott portálunk megkeresésére még anno, az őszi szezon után Pischné Bankó Zsuzsanna, a VPSE alapító szakmai igazgatója.

Most pedig gondoljunk csak bele, hogy tette mindezt akkor teljes nyugodt szívvel úgy, hogy a női kézilabda NB II Dél-nyugati csoportjában szereplő Veszprém Pannon SE 2018/19-es idénye, nem éppen kezdődött „széltelen vizeken”…

Ugyanis a negyedik forduló után akkor még így festett az a bizonyos „mérleg”: egy döntetlen, egy hazai tizenhárom gólos vereség, egy kötelező háromgólos idegenbeli győzelem, majd egy újabb szívfájdító hazai fiaskó, ami akkorra már sajnos tizenöt gólosra sikeredett…

Egy nemrégiben alapított egyesület vezetőjének bizonyára fájdalmat okoz, ha szeretett csapata négy fordulót követően majdhogynem kieső helyre sodródik. Nem beszélve arról, hogy az ötödik kör – a megyei nagy rivális Nemesvámos fiataljai ellen elveszített hazai derbi – után sajnos már „el is törött valami”: bizony, edzőváltásra került sor.

– Természetesen voltak álmatlan éjszakáim, nem volt egyszerű helyzet, hisz' mi is csak emberek vagyunk… Gáborral azonban abszolút nyugodt körülmények között, békességben tudtunk elbúcsúzni egymástól – szögezte le Pischné, aki hangsúlyozta, hogy volt vezetőedzőjükkel, Kovács Gáborral barátságban, egymást mélységesen tisztelve váltak el egymástól.

Nos, a búcsúzást követően bizony az „ébredés” is megtötérnt megyeszékhelyünk kézilabdázónőinek életében. Az új vezetőedző munkásságát is dicséri, hogy gyönyörű tavasz várt a VPSE-re. Pischné elmondta, egykori élvonalbeli csapattársánál, Némethné Sulyok Erzsébetnél megfelelőbb szakembert nem is találhatott volna a pozícióra.

– „Böbe” hisz a fiatalokban, a „kicsik” pedig felnéznek rá. A nagyok szintén elfogadták, tisztelték mindig, minden körülményben. S lássuk be, mindezeket a tavaszi eredményeink sem cáfolják – mutatott rá a szaktekintély arra, hogy Némethné érkezése után a veszprémi amazonok nemcsak magukra találtak, hanem soha eddig nem látott szériát produkáltak.

A lányok Sulyok Erzsébet vezetésével ugyanis az edzőváltást követő összes – szám szerint nyolc – hazai mérkőzésükön diadalt arattak.

Ami bizony elengedhetetlen volt ahhoz, hogy kéziseink a harmadik helyén végző Siófok KTC alakulatával azonos pontszámmal (27), s csak rosszabb egymás elleni mérlegüknek betudhatóan a negyedik helyen végezzenek a harmadosztály Dél-nyugati csoportjában.

Zsuzsanna úgy fogalmazott, szép eredmény ide vagy oda, nekik egyetlen dolog számított az egész idény során. Mégpedig az, hogy segítségükkel a reménységeikből nemcsak nagyszerű játékosok, hanem nagyszerű emberek is váljanak.

– Mindig is szem előtt tartottuk, hogy a gyerekeknek jó tanulmányai eredményei lehessenek. Ehhez azonban elengedhetetlen az idősebb korosztály példamutatása is. Hála Istennek ebből sem szenvedünk hiányt. A csapatban minden játékos lehetőséghez jut, viszont a serülések elkerülése miatt senkit sem szeretnénk túlterhelni – húzta alá.

– Szokták mondani, hogy a középszerű tanár, vagy épp edző magyaráz, miközben a jó indokol. Amíg a kiváló demonstrál, addig a nagyszerű inspirál. Nos, nálunk mindig is az inspiráció volt az elsődleges cél: nagyszerű embereket szeretnénk faragni a játékosainkból …

S valljuk be őszintén, egy ilyen szeretetteljes alakulathoz a játékos is örömmel csatlakozik. Az alapítónő a vehirsport.hu-nak elárulta, igazolásaik is lesznek a következő idényben: Takács Bianka beállós pozícióba érkezik majd, míg Koncz Janka személyében újdonsült hálóőre is lesz a csapatnak.

Viszont sajnálatos mód, távozóik is vannak. – Magyar Nikolett eligazolt tőlünk, mellette pedig két fiatal tehetségünk, Somorácz Leila, illetve az egyik legtehetségesebb ifista játékosunk, a jobbszélső Szabó Dóra továbbtanulása miatt kényszerült búcsúzni a kötelékünkből. Természetesen fáj a fiataljaink elvesztése, de mondtam is nekik, hogy valamilyen szinten örülök is neki, hiszen ez azt jelenti, hogy felvették őket egy felsőfokú intézménybe, így egy lépéssel közelebb kerültek az álmaikhoz – eme szavakkal búcsúzott az alapító szakmai igazgató, Pischné Bankó Zsuzsanna.

Tabellák
Női kézilabda NB II Dél-nyugati csoport, 2018/19
1. Kozármisleny SE U22 42
2. Csurgói NKC 36
3. Siófok KTC KFT U22 27
4. Veszprém Pannon SE 27
5. PEAC 25
6. Hévízi SK 25
7. Bajnok DSE Nemesvámos 19
8. Marcali VSZSE 19
9. BBSC Balatonboglár 18
10. Tolna KC 10
11. Duna-Pent NKSE 8
12. Tamási KC 8
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 51
2. Telekom Veszprém 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 36
5. Csurgói KK 33
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 31
7. FTC 22
8. RotaChrom Dabas 21
9. Sport36-Komló 21
10. DVTK-Eger 17
11. CYEB Budakalász 16
12. Mezőkövesdi KC 15
13. Ceglédi KKSE 13
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 39
2. Agrofeed ETO-SZESE 33
3. NEKA 32
4. Veszprémi KKFT 28
5. Szigetszentmiklósi KSK 25
6. Tatai AC 21
7. Pécsi VSE 20
8. Budai Farkasok NKFT 19
9. Telekom Veszprém U21 17
10. Balatonfüredi KSE U21 14
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 11
12. Százhalombattai KE 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »