Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Letette névjegyét a nyugati szomszédnál is

2019. június 27. 7:31
Június 13. és 15. között az ausztriai Sankt Johann im Pongauban alkotott a királynék városának reménysége, Szolnoki Olivér: az Euro Tour Austrian Open elnevezésű pool-biliárd versenyen ezúttal az előkelő 9. helyen végzett, ezzel egyben megvédve Európa-ranglista pontjait, s életben tartva reményeit a vb-kvalifikációra.

Ezúttal a „nyugati szomszédnál”, egészen pontosan pedig Sankt Johann im Pongau városában – ahonnan az olimpiai bajnok alpesi síző Petre Kronberger is származik – készült bizonyítani Veszprém reménysége, a profi biliárdozó Szolnoki Olivér.

A június 13. és 15. között rendezett Euro Tour Austrian Open elnevezésű pool-biliárd versenyen Olivér ranglistás helyezésének köszönhetően az első körben még erőnyerő volt, így a továbbjutásáért nem kellett megküzdenie.

Szolnoki Olivér - Fotó: EPBFSzolnoki Olivér - Fotó: EPBF

Ezek után azonban már egy német német ellenfél várt rá, aki a fiatal tehetségnek nem okozott problémát: 9:4 arányban legyőzve jutott a következő körbe. Ezt követően pedig két 9:7-es győzelem született Szolnoki javára: először az olasz Antonio Benvenutot sikerült felülmúlnia, majd a holland Tim De Ruytert (aki egyébként az ezt megelőző körben a 2016-os világbajnokot búcsúztatta).

A legjobb 32 versenyző között – 8:2-re is vezetve – 9:7-re verte a cseh Roman Hyblert. A végállomás ezúttal viszont a nyolcaddöntő volt: az aktuális világbajnok és világranglista első Joshua Filler búcsúztatta Szolnoki Olivért, aki bizony így is hatalmasat alkotott!

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.