Két lábbal a földön járnak

  • VLS Veszprém
  • 2019.06.23
  • 11:15
Helyén kezeljük mindazt, amit elértünk. Hiszen mi csak tettük a dolgunkat, ahogy ezek után is tenni fogjuk: az idő dolga lesz az, hogy ítélkezzen felettünk – fogalmazott a 2018/19-es idényben megyei bajnok, kupagyőztes, illetve a nemzeti harmadosztály tagságát is kiérdemlő VLS Veszprém vezetőedzője, Pető Tamás.

A királynék városától mindösszesen 6-7 kilométerre, létezik egy különleges település, melyről dallamok szólnak: „csak egy hely van, ami a pálmát viszi és az nem más, mint Rátót City”. Magyarra fordítva a szót, Gyulafirátótról beszélünk, ahol a férfi megyei labdarúgó élvonal 2018/19-es kiírásának bajnoka, illetve kupagyőztese a VLS Veszprém idénybeli egyetlen fiaskóját szenvedte el.

– Máig jól emlékszem: az őszi évszak elején jártunk, de már sikerrel tudtunk jó pár fordulót, amikor leültünk beszélgetni az elnök úrral – emlékezett vissza Pető Tamás, megyeszékhelyünk immár NB III-as alakulatának vezetőedzője.

– Próbáltam is hangsúlyozni neki, hogy biztosan eljön majd az az időszak is, amikor hullámvölgybe fogunk kerülni: akkor kell majd igazán erősítenünk, támogatnunk egymást, hiszen nem létezik olyan csapat a világon, amely legalább egyszer ne hibázna bele – hangsúlyozott a szakember, majd hozzátette, hogy azt viszont nem gondolta volna, hogy pont Rátóton éri el őket a hidegzuhany.

– Meg sem fordult a fejemben a gondolat, hogy Gyulafirátóton egyáltalán kudarcot vallhatunk. Arról nem is beszélve, hogy a játék képe sem mutatott mást: Illés László technikai vezetőnkkel karöltve, tizenöt (!) kimaradt ziccerig számoltuk a lehetőségeket… Abnormális, nemde? Megmondom őszintén, a lefújást követően egy percig az eszembe is volt, hogy na, ezt rendesen elcsesztük.

Azonban inkább cselekedtünk: rendet tettünk fejekben – árulta el Pető Tamás, akinek szavai kétségkívül hitelességet is nyertek.

Hiszen megyeszékhelyünk nagypályás csapata úgy nyerte meg a Veszprém megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot, hogy a legtöbb szerzett találat (194) mellett, a legkevesebb kapott gólnak (13) is örvendett. Arról nem is beszélve, hogy Szabó Bence révén a VLS Veszprém adta a bajnokság gólkirályát is, a VFC USE U19-es reménységeinek hála, pedig a Megyei Kupa is veszprémi ölelésben lelhetett otthonra.

– Tisztázzunk valamit nagyon gyorsan: nem váltottuk meg a világot! Helyén kezeljük mindazt, amit elértünk. Mi semmi mást nem tettünk, csak a dolgunkat, ahogy azt ezek után is tenni fogjuk. Az pedig majd az idő dolga lesz, hogy ítélkezzen felettünk! – mutatott rá Pető, hogy ahogy eddig is, ezek után is két lábbal a földön járnak.

Portálunk értesülése szerint, melyet még június elején a VLS Veszprém sportigazgatója, Szabó Péter is megerősített, az együttes jövő évi pályaedzőjének kiléte egyelőre tisztázatlan: sajtóértesülések szerint viszont Orbán Tamás – egykori vezetőedző – neve is felmerült. Pető Tamás elmondta, hogy ő személy szerint nagyon örült volna egykori kollégája érkezésének, ez azonban egyelőre nem fog megtörténni.

– Mondjuk azt, hogy Orbán Tamás jelenleg nem vállal szerepet a veszprémi futballban, nem szeretne itt dolgozni. Gunther Zsolttal azonban már megállapodtunk, hogy úgymond „aktív-edző” lesz a következő idényben: nem ő lesz az első számú játékos balhátvéd pozícióban, viszont ha a szükség úgy hozza majd, akkor azért be tud majd ugrani – árulta el Tamás, majd viccesen hozzáfűzte, hogy reméli, erre azért nem lesz szükség.

Ugyanis a VLS Veszprém vezetősége több fronton is erősíteni kívánná alakulatát az elkövetkezendő kiírásra. A vehirsport.hu értesülése szerint Mikler Dániel Balatonfüredről, Kovács Botond Monorról, Balázs Richárd Balmazújvárosból, Sárossy Dániel Taksonyból, Lőrincz Attila és Kiliti Róbert pedig Paksról helyezheti át székhelyét a királynék városába Pető hívására.

A szakember felvetésünkre úgy fogalmazott, hogy jelen pillanatban még nem erősítheti meg az elmondottakat. Annyit azonban elárulhatott, hogy Kiliti Róberttel egyelőre még sajnos nem tudtak megegyezni, de ő személy szerint nagyon szeretné a fiatal balhátvédet a kötelékében tudni.

– Várunk rá, meglátjuk mi lesz. Egy biztos, én nagyon szeretném, hogy nálunk játsszon, hiszen vele egy olyan játékost helyezhetnénk a „kirakatba”, aki tehetséges, alázatos, s nem utolsósorban Veszprémben nevelkedett! – húzta alá az egykori újpesti játékos, mielőtt elárulta, hogy bizony távozóik is lesznek.

– Sajnálom, hogy Venczel Zoltán mellett Domján Roland is úgy döntött, hogy nem folytatja tovább velünk. Utóbbi játékosunk családjában a második trónörökös érkezik, természetesen elfogadtuk a döntését, hogy több energiát szeretne a családjára fordítani – mondta Pető, majd hozzátette, hogy az egyik fiatal kapusuk, Orbán Dániel pedig több játéklehetőség reményében búcsúzik tőlük: mindannyijuknak jó egészséget és sikereket kívánt.

A VLS Veszprém férfi nagypályás labdarúgó-alakulata július elsején (hétfőn) kezdi majd meg felkészülését a 2019/20-as NB III-as kiírásra. Alapozásuk során a veszprémi fiatalok két NB II-es gárdával is vívnak majd barátságos mérkőzést: július 24-én (szerda) Ajkán, 27-én (szombat) pedig Győrben mérkőznek majd meg, még mielőtt augusztus 4-én (vasárnap) kezdetét venné a harmadosztályú bajnokáguk.

– Nemhogy szeretném, akarom, hogy minket ne szeressenek az ellenfeleink! Akarom, hogy rólunk ne mondhassák el azt, hogy ellenünk jó játszani, mert aranyosak vagyunk…

Azt akarom, hogy ellenünk utáljanak majd játszani: hogy tudják meg mire is képes a veszprémi szív! – fűzte még hozzá búcsúzásképp Pető Tamás vezetőedző.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »