Együtt ülték meg a „hullámokat”

  • Telekom Veszprém U21
  • 2019.06.19
  • 07:31
Nem mehetek el szó nélkül a srácok által hétről hétre elvégzett alázatos munka mellett. Helyezéstől függetlenül bizonyítottak, s nemcsak nekünk, hanem ami a legfontosabb, maguknak is – fogalmazott a másodosztályú „kis Telekom” 2018/19-es szereplése kapcsán Gulyás Péter, utánpótlás szakmai igazgató.

Kihívás, törekvés, alázat – mindezek nélkül kár is lenne elindulni a siker felé vezető úton: a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában szereplő Telekom Veszprém U21 háza tájára viszont hála Istennek bőséggel jutott mindhárom említett tulajdonságból a 2018/19-es idényben.

Igaz, a kihívás része inkább a vezetőedző Gulyás Istvánra és a másodedző Gulyás Péterre hárult, hiszen az előző idényben ötödik helyen végző csapatukból majdnem egy teljes soruk eligazolt: új egységet kellett alakítaniuk. Ami bizony sikerült is nekik, akárcsak a fiatalokkal való közös törekvés, akik természetesen az alázatról sem feledkeztek meg az évad során.

– A srácok hétről hétre jól, alázattal munkálkodtak, napról napra egyre csak több erőt adtak ki magukból. Azt azonban szem előtt kellett tartanunk, hogy bizony még fiatalok, ezért hullámzott a teljesítményük: óriási mélypontok után képesek voltak akár az égbe is repíteni magukat – emlékezett vissza vehirsport.hu megkeresésére a Telekom Veszprém utánpótlás szakmai igazgatója, Gulyás Péter, aki hozzátette, hogy természetesen, ahogy telt az idő, a „hullámok” is egyre csak simultak.

– Az akadályokat együtt, közös erőkkel gyűrtük le!

– A srácoknak három bajnokságban kellett egyszerre helytállniuk: a felnőtt másod- illetve harmadosztály mellett, az ifjúsági élvonalban is. Játszatnunk, pihentetnünk kellett őket, próbára tenni a tűréshatárukat: csak is így láthattuk meg azt, hogy a terhelés, amit kapnak az elegendő-e a számukra, vagy épp nem-e túl sok.

Nos, bátran állíthatjuk, hogy a Gulyás-duónak sikerült rátalálnia az arany középútra. Ugyanis amíg fiataljaik a felnőtt másodosztályban sikerrel elérték a kitűzött céljukat – a bennmaradást –, addig a harmadosztály Észak-nyugati csoportjában a dobogó harmadik fokára is felléphettek, nem megfeledkezve az ifjúsági I. osztály döntőjében szerzett ezüstéremről sem.

– Azt gondolom, abszolút tisztességes eredményt értünk el azzal, hogy bennmaradtunk.

– Mindenki sokat fejlődött, mindenki sokat lépett előre: helyezéstől függetlenül bizonyítottak, s nemcsak nekünk, hanem ami a legfontosabb, maguknak is, hogy képesek a felnőttek között is megállni a helyüket – fogalmazott Gulyás, mielőtt hangsúlyozta, hogy számukra a legnagyobb boldogságot egyértelműen az jelentette, hogy tanítványaik rendre lehetőséghez jutottak az első csapatnál David Davis mester kezei alatt.

– Gondoljunk csak bele, milyen motivációval szolgálhat egy fiatalnak az, ha csak pár percre is, de szerephez juthat a Telekom Veszprém csapatában? Leírhatatlan… A kollégáimmal karöltve mi pontosan ezért, értük vagyunk. Azért, hogy a nagyokkal együtt ünnepelhessenek bajnoki arannyal a nyakukban, hogy elmondhassák magukról, tizenévesen szerepelhettek a Bajnokok Ligájában…

– Egyszóval, hogy az álmaikból valóság szülessen – fűzte még hozzá Gulyás Péter, aki hangsúlyozta, hogy Davis segítő hozzáállása elengedhetetlen a fiatalok sikereihez: búcsúzásképp pedig szavát adta, hogy jövőre minden erejükkel azon fognak dolgozni, hogy az I. osztályú felnőtt bajnokság mellett, a SEHA-ligában is rendszeresen lehetőséghez jussanak reménységeik.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 39
2. Agrofeed ETO-SZESE 33
3. NEKA 32
4. Veszprémi KKFT 28
5. Szigetszentmiklósi KSK 25
6. Tatai AC 21
7. Pécsi VSE 20
8. Budai Farkasok NKFT 19
9. Telekom Veszprém U21 17
10. Balatonfüredi KSE U21 14
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 11
12. Százhalombattai KE 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »