Nemcsak bajnok, kupagyőztes is a VLS Veszprém!

  • VLS Veszprém
  • 2019.06.08
  • 12:15
Gólt nem kaptak, ellenben ötöt is vágtak a VLS Veszprém ifjú reménységei pénteken este Ajkán, a Devecser elleni férfi labdarúgó Megyei Kupa fináléjában.

Mozgalmas, de hála Istennek boldog napokat tudhat maga után megyeszékhelyünk nagypályás labdarúgócsapata. Azok után, hogy a bajnokságot megnyerték, és a feljutást kiemelt csapatként kiérdemelték, azonban várt még egy megmérettetés a fiatalokra. Pénteken este ugyanis az Ajkai Sportcentrumban annak a tudatában léphettek pázsitra, hogy ha nyernek, akkor felhelyezik a koronát idei évi teljesítményükre: elhódítják a Megyei Kupát is.

Fontos megjegyezni, a kupasorozatban a veszprémi alakulat előszeretettel adott bizalmat a VFC USE feltörekvő reménységeinek: ez a döntőben sem alakult másképp, Palotai Nándor vezetésével léptek pályára a fiatalok.

A kupagyőztes fiatalok! - Fotó: Palotai Nándor facebook

Akik nem haboztak egy percig sem, egyáltalán nem riadtak vissza a rutinos devecseriekkel szemben. A támadófutball pedig a 28. percre meg is hozta gyümölcsét: Horváth Ákos tört be a tizenhatosra és helyezte csinosan a játékszert a kapuba, ezzel egyben a félidei 1-0-s eredményt is beállítva.

A szusszanóról visszatérve viszont nem kellett sokat várniuk a királynék városának híveinek: gyorsan megtört a jég Király Dávid 47. minutumban szerzett találatával (0-2). Rá fél órára Janás góljával (0-3) pedig eldőlni is látszott a Megyei Kupa sorsa. Viszont Szabó (76. perc: 0-4), majd pedig Schwartz nem akarta ezt még annyiban hagyni: gólváltásuk után egyben kialakult az 5-0-s végeredmény is: így lett a 2018/19-es kiírásban Megyei Kupa-győztes a VLS Veszprém!

Veszprém megyei Labdarúgó Kupa, döntő:
Devecser SE–VLS Veszprém 0-5 (0-1)
Férfi labdarúgó Megyei Kupa, döntő
Ajka, Városi Sportcentrum. Vezette: Takács (Fülöp, Kis).
VLS Veszprém: Sevinger (Héninger) – Bóka (Kötél), Király, Horváth Ákos (Barcza), Horváth Botond (Mogyorósi), Kristály (Schwartz), Szücs, Szabó, Reizinger, Burdi (Csapó), Rédling (Janás). Edző: Palotai Nándor.
Gólszerzők: Horváth Ákos (28.), Király (47.), Janás (71.), Szabó (76.), Schwartz (80.).

Így értékelte a látottakat

Palotai Nándor, a VFC USE U19 vezetőedzője: – Ez az eredmény a bizonyítéka annak, hogy hatékony képzés folyik az egyesületünkben: a veszprémi fiatalok ugyanis rendre bizonyítottak a felnőttek között is! Gratulálok a csapatomnak!

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. III. KER TVE 16
2. Pápai Perutz FC 14
3. FC Nagykanizsa 12
4. Érdi VSE 11
5. Komárom VSE 10
6. Lipót SE 10
7. Bicskei TC 8
8. Puskás Akadémia FC II. 7
9. Mosonmagyaróvár 7
10. VLS Veszprém 7
11. Ménfőcsanak ESK 6
12. Sárvár FC 6
13. Fehérvár FC II. 5
14. BKV Előre 5
15. Balatonlelle SE 3
16. Hévíz SK 1
utolsó módosítás 2019. szeptember 09. 07:44
tovább »