Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Rossi: megfelelő hozzáállás és teljesítmény kell a sikerhez

2019. június 7. 20:49 // Forrás: MTI
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint megfelelő hozzáállás és teljesítmény kell az egész csapattól ahhoz, hogy legyőzze a szombat esti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Azerbajdzsánt Bakuban. Kádár Tamás nem léphet pályára a meccsen.

Az 54 éves olasz szakember az összecsapásnak otthont adó stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, igyekeztek a lehető legtöbb információt begyűjteni az azeriekről, és ezek alapján a legjobb tudásuk szerint felkészülni a találkozóra.

"A papírforma egy dolog, és egy másik, hogy mi történik a pályán" - jelentette ki Rossi, hangsúlyozva, hogy ha a magyarok nem jó mentalitással futnak ki a gyepre, akkor Azerbajdzsán ugyanúgy képes lehet meglepni őket, mint ahogy Dzsudzsákék meglepték márciusban a világbajnoki ezüstérmes horvátokat, akiket 2-1-re legyőztek a Groupama Arénában.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

"Tiszteljük az ellenfelet, és tudjuk, hogy nagyon magas szinten kell szombat este játszanunk ahhoz, hogy itt nyerni tudjunk" - tette hozzá a szövetségi kapitány, aki a helyi sajtó kérdésére válaszolva azt mondta, egy esetleges vereséget biztosan nem lehet majd időjárási körülményekkel, vagy a két ország közötti időeltolódással magyarázni. "Ne történjen ilyen, de ha mégis veszítenénk, az teljes mértékben az én felelősségem lenne" - mondta Rossi.

A kapitány szerint a kezdőcsapat nagy részben megegyezhet majd a horvátok elleni együttessel, egy változást azonban már most is lehet tudni, Kádár Tamás ugyanis sérülése miatt biztosan nem játszhat szombaton, így a védelem nem tud úgy felállni, mint a vb-ezüstérmes felett aratott 2-1-es budapesti győzelem alkalmával.

"Ennek a selejtezőcsoportnak papíron a horvátok a favoritjai, aztán Wales, majd Szlovákia következik az esélyességi rangsorban, de mint mondtam, a pályán gyakran történik olyan, ami borítja a papírformát" - jelentette ki Rossi, és hozzátette: "ahhoz, hogy elérjük az álmunkat, azaz, hogy kijussunk a 2020-as Eb-re, ahhoz itt is, és jövő kedden Budapesten Wales ellen is győzni kell."

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A válogatott idegenbeli gyenge szereplését firtató újságírói kérdésre válaszolva az olasz szakvezető úgy fogalmazott, ha tudná az okát annak, hogy az ő irányításával miért nem tudott még egyetlen mérkőzést sem megnyerni a csapat vendégként, akkor nem lenne miről beszélni, mert "abban az esetben már tudtunk volna győzni idegenben".

Lovrencsics Gergő, a magyar bajnok Ferencváros futballistája szerint ezt az idegenbeli negatív sorozatot meg kell szakítaniuk, másképpen ugyanis nem tudnak kijutni az Eb-re.

"Azért utaztunk ide, hogy elvigyük a három pontot, ezt megfelelő mentalitással és hozzáállással szombat este el tudjuk érni" - mondta a 30 éves játékos. "Az elmúlt időszakban sokat tudtunk együtt készülni, azt pedig, hogy ennek meg is van az eredménye egyrészt itt, majd jövő kedden Wales ellen tudjuk megmutatni" - tette hozzá.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Azerbajdzsán-Magyarország Eb-selejtező szombaton 18 órakor kezdődik Bakuban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Baráth Botond, Korhut Mihály - Kleinheisler László, Pátkai Máté - Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Varga Roland - Szalai Ádám

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.